avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 469 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... locul platii/locul nasterii obligatiei
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

locul platii/locul nasterii obligatiei

va rog sa-mi spuneti, unde este locul platii intr-un contract comercial? se considera locul platii banca unde debitorul a facut plata sau banca unde creditorul a incasat-o?
De asemenea, unde a luat nastere obligatia, prin semnarea unui contract comercial semnat de beneficiar prin corespondenta?
Cel mai recent răspuns: sophia_sb , utilizator 12:12, 25 Octombrie 2006

va rog sa-mi spuneti, unde este locul platii intr-un contract comercial? se considera locul platii banca unde debitorul a facut plata sau banca unde creditorul a incasat-o?
De asemenea, unde a luat nastere obligatia, prin semnarea unui contract comercial semnat de beneficiar prin corespondenta?

Locul platii e locul unde creditorul a incasat plata.
Locul incheierii contractului e locul unde ofertantul a luat la cunostiinta de acceptarea ofertei de catre beneficiar.
asa am motivat si eu ptr respingerea exceptiei de necompet terit invocata de partea adversa, in conditiile in care societatea mea a initiat contractul, fiind ofertant. va multumesc. voi vedea ce considera instanta

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Locul platii - competenta teritoriala ContSters79137 ContSters79137 Intre doua societati comerciale s-a incheiat un contract. Niciuna din parti nu are sediul in Bucuresti, contractul s-a incheiat in Bucuresti, insa au omis sa ... (vezi toată discuția)
Locul platii anna2000 anna2000 am emis factura de prestari-servicii, contract nu exista. s-au facut doua plati partiale, una prin compensare (initiata de mine), si una prin virament, ca ... (vezi toată discuția)