Am deschis un SRL-D in 2015, iar in 2016 am facut toate demersurile la ONRC pentru a suspenda activitatea firmei pentru o perioada de 3 ani. Dupa acesti 3 ani nu am mai facut nimic cu firma respectiva, iar in Ianuarie 2024 am vorbit cu o firma de contabilitate sa schimbe statutul de SRL-D in SRL, schimbare coduri CAEN etc. - lucruri pe care le-au facut. Am platit depunerea declaratiei 100 pentru Martie si Iunie, iar in Iulie m-a sunat o doamna de la Fisc, spunandu-mi ca firma este inactiva din cauza lipsei declaratiilor pe anii trecuti (inclusiv anii in care activitatea a fost suspendata) si ca este nevoie sa ajung la zi cu toate aceste declaratii.
Mentionez ca firma nu a avut nicio activitate in acesti ani. Cum ar trebui sa procedez in sensul acesta? Mi-am facut certificat digital pentru a completa eu D100, dar este nevoie de un contabil autorizat pentru Bilantul anual? Contabilul pe care il platesc mi-a cerut 6000 de lei pentru toate acestea, ceea ce mi se pare mult.
ContabilGB
Utilizator 2din 2 utilizatori consideră acest răspuns util
1.Va pot indruma aici pe forum ce aveti de facut ca sa va depuneti declaratiile restante.
2.Suspendarea activitatii a fost cu regim derogatoriu?
3.Ati avut/aveti casa de marcat?
4.Bilantul trebuie semnat de un expert contabil.
ContabilGB
Utilizator 2din 2 utilizatori consideră acest răspuns util
Primii pasi sunt urmatorii:
1. obtineti un certificat digital pe stick(pe numele administratorului) + document de confirmare in relatia cu ANAF
2. 1.va inrolati in SPV persoana juridica.Cautati pe google inrolare spv persoane juridice si completati datele solicitate.
2.2. la arhiva zip atasati(CUI, CI,act constituitiv actualizat)
2.3.(asteptati e-mailul de aprobare de la ANAF)
3. 1. cautati pe google declaratia 150 ANAF
3.2. completati cu datele societatii si document de confirmare semnat electronic de ambele parti
3.3. tipariti, completati in partea de jos, semnati olograf si scanati
3.4.din SPV persoana juridica accesati formularul de contact (pliculetul din stanga). Alegeti CUI-ul societatii si prima optiune. In mesaj solicitati aprobare d150. Atasati zip cu CI, CONFIRMARE si scan-ul din pasul anterior
3.5. asteptati aprobare.
Dati un semn cand ati obtinut ambele aprobari, fara sa mai citati.