Am deschis un SRL-D in 2015, iar in 2016 am facut toate demersurile la ONRC pentru a suspenda activitatea firmei pentru o perioada de 3 ani. Dupa acesti 3 ani nu am mai facut nimic cu firma respectiva, iar in Ianuarie 2024 am vorbit cu o firma de contabilitate sa schimbe statutul de SRL-D in SRL, schimbare coduri CAEN etc. - lucruri pe care le-au facut. Am platit depunerea declaratiei 100 pentru Martie si Iunie, iar in Iulie m-a sunat o doamna de la Fisc, spunandu-mi ca firma este inactiva din cauza lipsei declaratiilor pe anii trecuti (inclusiv anii in care activitatea a fost suspendata) si ca este nevoie sa ajung la zi cu toate aceste declaratii.
Mentionez ca firma nu a avut nicio activitate in acesti ani. Cum ar trebui sa procedez in sensul acesta? Mi-am facut certificat digital pentru a completa eu D100, dar este nevoie de un contabil autorizat pentru Bilantul anual? Contabilul pe care il platesc mi-a cerut 6000 de lei pentru toate acestea, ceea ce mi se pare mult.
ContabilGB
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
V-am indrumat sa depuneti declaratiile 100 pana la finalul anului 2022.
Incepand cu luna ianuarie 2023 ati trecut la impozit pe profit. Pentru anii 2023 si 2024 nu se mai poate depune D100 pentru impozit pe microintreprindere. 1.Trebuie depusa declaratia 700 pentru renuntare la impozit pe microintreprindere la 31.12.2022 si inregistrare impozit profit incepand cu 01.01.2023. In aceasta declaratie trebuie completat contractul pe care-l aveti cu un expert contabil(trebuie sa mergeti la un contabil).
Incercati sa o depuneti bifand ca nu aveti un contract cu un expert contabil(pe prima pagina in partea de jos). Pe recipisa veti primi mesajul ca urmeaza sa fie prelucrata de ANAF. Daca nu va contacteaza nimeni de la ANAF,dupa 2 saptamani generati un vector fiscal si acolo trebuie sa apara ca societatea este luata in evidenta cu impozit pe profit.
2. Declaratiile 100 pentru anii 2023 si 2024 se depun pentru impozit pe profit.
3. Pentru anul 2023 se depune si declaratia 101.
4.dupa depunerea declaratiilor mentionate puteti merge la ONRC ca sa va intocmeasca si sa va depuna hotararea AGA de dizolvare si lichidare.