avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 482 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Incident masina pieton
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Incident masina pieton

Bună seara.
Acum 3 săptămâni a fost loc un incident cu un pieton. Noi nu ne-am dat seama pe moment daca s-a lovit sau nu. Masina pleca de pe loc și ne-am trezit cu ea în fata mașinii. Noi nu am văzut-o, practic s-a atins de mașină, nici nu ne-am dat seama, ne-am speriat și poate nu am reacționat ok. Sotul si el socat a întrebat-o daca e ok si ca nu a văzut-o. Ea s-a enervat, cum de nu am văzut-o , a făcut poze , a zis ca vedem noi și a plecat. Pe picioarele el. Nu s-a dus la politie. Ulterior am stat de vorba doar cu mama ei și ne- a spus ca e lovita rau , ca s-a dus la spital ,( unde initial a declarat ca a căzut ) are coșmaruri și ca ii trebuie proteza și terapie. Și ne-a cerut bani. Noi nu am vrut sa ii dam și s-a dus la spital și a zis ca a fost lovita de mașină, de noi, și acum ne-am trezit cu politia la poarta și soțul trebuie sa dea declarație. Ce credeți ca am putea face mai departe? Ne poate face ceva? practic e cuvântul nostru împotriva ei. Mulțumesc.
Ultima modificare: Luni, 2 Septembrie 2024
AlessandraV88, utilizator
Cel mai recent răspuns: Dan F , utilizator 10:59, 7 Septembrie 2024
Buna ziua! Pietonul a formulat plangere impotriva dumneavoastra si cel mai probabil organele de urmarire penala au identificat soferul autoturismului - sotul dumneavoastra. Urmeaza sa se faca cercetari in cauza pentru a stabilit daca faptele imputate sotului dumneavoastra prin plangere coincid cu realitatea si daca faptele reprezinta infractiuni conform Codului penal (probabil o expertiza cu privire la starea fizica a pietonului - persoana vatamata - martori, planse foto sau mijloace de proba pe suport foto-video de la camerele de supraveghere din zona etc.).

Sunt destul de vagi informatiile oferite de dumneavoastra pentru a va oferi in feedback in legatura cu consecintele de ordin penal pe care fapta sotului le poate avea (poate fi vorba despre o fapta care nu reprezinta infractiune, despre infractiunea de lovire sau alte violente sau chiar de vatamare corporala din culpa)..

Sfatui meu este sa nu va multumiti cu ideea ca este cuvantul dumneavoastra impotriva cuvantului ei, in conditiile in care in prezent sunt camere video stradale in majoritatea zonelor de interes, cu atat mai mult in Municipiul Bucuresti, iar in eventualitatea in care cele pretinse de pieton coincid cu cele ce reies din video-uri, deja spusele sotului dumneavoastra vor fi contrazise de probele de la dosarul penal.

Sper sa va fie de folos informatiile de mai sus!
11 din 11 utilizatori consideră
acest răspuns util
Trebuia sa sunati la politie in acel moment, chiar daca doamna in cauza a plecat, cititi Art. 338 NCP
Ultima modificare: Miercuri, 4 Septembrie 2024
Lonapak, utilizator
4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Cumpara o camera auto si nu mai aveti probleme cu nimeni deoarece sa probati cu imaginile inregistrate de camera sunt accceptate legal.
Da, asa este, camera este un lucru bun, chiar foarte bun. Insa va trebui sa aveti o camera nedetasabila, si cumva ascunsa.
Pentru ca daca este detasabila si la vedere, fie va sparge cineva masina sa va ia camera, fie intr-o buna zi, uitati sa o instalati si chiar atunci se intampla evenimentul nefericit.
Buna ziua,

Era bine daca sotul anunta la o sectie de politie din apropiere faptul ca victima a plecat.
Asa cum s-a mentionat mai sus exista mai multe posibilitati, iar probele pot fi multiple.
Recomandarea mea este sa discutati cu un avocat, explicati in amanunt totul si stabiliti o strategie in aparare.

Numai bine

Alte discuții în legătură

Mi-a cazut un mosh pe aripa stanga cortejd cortejd Da, traiesc un coshmar de 5 luni si jumatate. Pe 1.05.2009 mergem cu masina autoutilitara toyoa hilux din directia 1 mai spre chitila. cand am facut dreapta pe ... (vezi toată discuția)
Victima a unui accident de circulatie vrica vrica Va rog din suflet ajutati-ma In data de 24.02.2014 am vrut sa traversez la distanta de trecerea de pietoni cam la 2 m Si pe un sens si pe celalat se circula ... (vezi toată discuția)
Persoana vatamata, martori andu202002 andu202002 In urma cu trei luni am accidentat o minora in varsata de 10-12 ani in apropierea trecerii de pietoni. Doi martori care au declarat ulterior ca se aflau in ... (vezi toată discuția)