avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 815 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Întâmpinare dublă
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Întâmpinare dublă

Întâmpinare dublă

Buna ziua,
Paratul a depus intampinare. S-a formulat si raspunsul la intampinare.
Dupa 3 luni, acelasi parat depune o alta intampinare insotita de o cerere reconventionala.
Are acest drept ?
Judecatorul o poate accepta, o poate retine ?
Exista vreo lege care sa dispuna pro/contra in acest caz ?
Va multumesc !
Cel mai recent răspuns: Gelu222 , utilizator 09:52, 25 Septembrie 2024
Buna ziua! Conform dispozitiilor art. 201 alin. (1) teza finală din Codul de procedură civilă, pârâtul trebuie să formuleze Întampinare in termen de 25 de zile de la comunicarea Cererii de chemare in judecată. Totodată, poate formula Cerere reconventională odată cu Întâmpinarea sau, daca Intampinarea nu este obligatorie, pana la primul termen de judecata stabilit in cauza, conform art. 209 alin. (4) din Codul de procedură civilă.

Astfel cum rezulta din cele expuse de dumneavoastra, termenul pentru formularea Întâmpinării fusese cu mult timp depășit la momentul la care s-au depus cea de-a doua Întâmpinare având si o Reconvențională, fapt pentru care paratul este decăzut din dreptul de a-și suplimenta apararile (cele care nu sunt de ordine publică), precum și din dreptul de a formula reconventionala.

Sper să vă fie de folos informațiile de mai sus!
Întâmpinarea /reconventionala respectiva sunt depuse cu depășirea termenului prevazut de procedura civila..
Bună ziua!
Va trebui să invocați tardivitatea cererilor depuse.
Va recomand sa consultati un avocat care sa va ofere serviciile juridice necesare in cauza dvs.
Va multumesc !

Avocat Iofcea Maria-Cristina a scris:

Bună ziua!
Va trebui să invocați tardivitatea cererilor depuse.

Alte discuții în legătură

Procedura de depunere a întâmpinării de către pârâți: cine avea obligația de a sesiza depășirea termenului de depunere? adi8165 adi8165 Buna ziua Am un proces de granituire de doi ani jumate si am sesizat acum in dosar o Comunicare Adresa catre parati in care scrie astfel \"in termen de 25 ... (vezi toată discuția)
Invocarea tardivitatii Filimon Aurel Filimon Aurel Buna ziua Am invocat , la termenul trecut, tardivitatea depunerii intampinarii intrucat nu a fost depusa cu 5 zile inaintea termenului de judecata. Instanta ... (vezi toată discuția)
Intampinare reconventionala? Filimon Aurel Filimon Aurel Am avut astazi al doilea termen in procesul intentat impotriva angajatorului. La primul parata a amanat pentru lipsa de aparare. Acum la cel de-al doilea a ... (vezi toată discuția)