avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 829 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bună ziua .Dacă mă puteți ajuta cu un răspuns ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bună ziua .Dacă mă puteți ajuta cu un răspuns ,uzufructuarul ...

Bună ziua .Dacă mă puteți ajuta cu un răspuns ,uzufructuarul unui teren are drept de folosință și asupra construcțiilor noi făcute de propietar pe acest teren ,chiar dacă nu sunt trecute în contractul de uzufruct ? Vă mulțumesc mult .
Cel mai recent răspuns: Petrescu E , utilizator 20:37, 17 Septembrie 2024

Alexandru Surcel a scris:

Faptul că nu s-a opus nu înseamnă că și-a dat acordul. Eu discut aici de o declarație autentificată de un notar sau de un act adițional la contractul de uzufruct.

Buna seara ,nu exista nici declarație la notar și nici act adițional la contractul, nici nu s-a pus problema de asa ceva pentru ca nu au existat nici un fel de discuții pe tema asta ..Singura convenție verbală a fost sa locuiască cu toții acolo pe acel teren și în casa făcută de nudul propietar ,Dar asta e situația, uite ca după 7 ani ,unul din uzufructuari se răzgândește, și vrea sa scape de nudul propuetar .Va mulțumesc mult pentru raspunsuri
Prin urmare, nu aveți nicio înțelegere care să producă efecte juridice, doar un act care constituie uzufructul și reglementările din Codul civil care reglementează tot ceea ce actul constitutiv al uzufructului nu spune. Pentru proprietarul care a construit pe terenul dat în uzufruct fără acordul uzufructuarilor, cum ar zice președintele nostru, ghinion.

Alexandru Surcel a scris:

Prin urmare, nu aveți nicio înțelegere care să producă efecte juridice, doar un act care constituie uzufructul și reglementările din Codul civil care reglementează tot ceea ce actul constitutiv al uzufructului nu spune. Pentru proprietarul care a construit pe terenul dat în uzufruct fără acordul uzufructuarilor, cum ar zice președintele nostru, ghinion.

Va mulțumesc ..

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Uzufruct viager cameliaagafia cameliaagafia Ce posibilitate exista de a avea uzufruct viager in casa 2 batrani daca unul pleca, copii sa nu-l scoata pe celalalt pt partea lor?????? (vezi toată discuția)
Evacuare concubinul mamei cocomir cocomir Va rog cu ceva sugestii si cum ar trebui sa procedez. Sunt propietarul unui imobil dobandit prin contract de vanzare cumparare in anul 2000. In anul 2002 am ... (vezi toată discuția)
Uzufruct viager lucianus80 lucianus80 daca sotia mea este proprietara nuda si parintii ei au drept de uzufruct viager,poate fii sotia mea data afara din casa? multumesc (vezi toată discuția)