avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 644 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... dreptul la lichidare in caz de demisie
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

dreptul la lichidare in caz de demisie

buna seara,
am lucrat timp de 13 luni din iulie 2008 pana in august 2009 ca lucrator social in primaria unei comune si am fost platita pana in ultima zi.dupa aceste 13 luni am luat 3 luni de concediu fara plata din august pana in noiembrie 2009.inainte de terminarea concediului mi-am depus cererea de demisie cu preavizul prevazut de lege.as vrea sa stiu ce drepturi banesti am.stiu ca trebuie sa mi se mai plateasca o parte din al 13 lea salar pe lunile lucrate anul trecut dar am auzit si de dreptul la lichidare.daca imi poate spune cineva:am dreptul la aceasta lichidare si cum se calculeaza?
multumesc anticipat
Ultima modificare: Duminică, 7 Februarie 2010
pufuletz, utilizator
Cel mai recent răspuns: Ramona Bosinceanu , Consultant resurse umane 20:37, 7 Februarie 2010
Buna seara,
lichidarea reprezinta ultima suma de bani pe care o veti primi de la primarie, ultimul salariu plus alte drepturi banesti ( de ex.: salariu compensatoriu, contravaloarea in bani a zilelor de concediu de odihna neefectuate etc). Lichidarea nu inseamna neaparat si o suma de bani in plus de ceea ce a-ti prestat pana in ultima zi.
Drepturile banesti la care aveti dreptul in cazul demisiei, sunt stipulate fie in contractul de munca, fie in contractul colectiv la nivel de unitate fie in regulamentul intern. D.vostra a-ti citit si semnat de luare la cunostinta aceste documente la angajare, asa ca, trebuie sa stiti mai bine care sunt drepturile care vi se cuvin.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demisie nzz nzz Buna ziua . Doresc sa stiu de la un contabil sau avocat care sunt drepturile mele salariale la lichidare daca mi-am dat demisia pe data de 1 august fara ... (vezi toată discuția)
Concediu de odihna neefectuat marleen7019 marleen7019 buna seara Luni 13 iulie 2009 am semnat decizia de concediere privind incetarea C.I.M cu data de 1 august , in baza articolului 61 lit.c din codul muncii. ... (vezi toată discuția)
Drepturi banesti vio34man vio34man Va rog sa ma ajutati in legatura cu urmatoarele: Din 15.04.2002 si pana in 29.12.2009 am lucrat la o firma privata,cu capital romanesc. In data de ... (vezi toată discuția)