avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 551 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Intabulare proprietate vanduta intre persoane juridice ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Intabulare proprietate vanduta intre persoane juridice care nu mai exista

Buna ziua,

Unchil meu in anii 90 avea un AF prin care a achizitionat de la un SRL un spatiu comercial. Achizitia s-a facut printr-un credit la fosta Bankcoop (B.A.N.C.O.P. scrie pe factura) virat catre contul bancar al SRL-ului, la BRD.

Tot ce am la indemana e o copie la factura originala. Cred ca e posibil sa obtin de la arhivele Bankcoop si BRD detaliile tranzactiilor.

La momentul actual atat FN-ul cat si SRL-ul nu mai exista iar singurul document pe care il avem e factura susmentionata. Evident imobilul nu este intabulat.
Mama desfasoara o activitate comerciala de ani de zile in acel spatiu, unchiul are probleme financiare si nu poate sa aiba proprietati pe nume deoarece, cel mai probabil, i se va pune sechestru pe ele.

Obiectivul meu este urmatorul: vreau sa intabulez aceasta proprietate pe numele mamei.
1. Ce se poate face? (orice idee e de mare ajutor)
2. Care ar fi costurile juridice?
Cel mai recent răspuns: SM LEGAL CONSSULT , Consultant de business 10:55, 10 Septembrie 2024
Cine a platit impozit pe toata acesata perioada? Cine figureaza la taxe si impozite pe acel imobil?

SM LEGAL CONSSULT a scris:

Cine a platit impozit pe toata acesata perioada? Cine figureaza la taxe si impozite pe acel imobil?

Mama a platit impozit in numele fratelui ei. La primarie figurează fratele ei la taxe si impozite.
Situatia nu e atat de simpla. Daca figureaza fratele mamei, atunci acesta trebuie sa faca demersuri pentru recunostrerea dreptului asupra spatiului,

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire maricica_23 maricica_23 Apelez la sprijinul dumneavoastra pentru urmatoarea problema : Bunicul meu din partea mamei a decedat in 1992 . In urma succesiunii de la aceea vreme , mama ... (vezi toată discuția)
Acte necesare donatie casa plus costuri andra_alexandra andra_alexandra As vrea sa stiu de ce acte am nevoie , ca mama mea sa treaca casa pe numele meu prin donatie, sau cum e mai simplu,dar si cat ma costa toata aceste ... (vezi toată discuția)
Mostenirea casei construita de parinti, ambii decedati, cadastru si intabulare casavie casavie Va rog foarte mult sa ma ajutati cu un raspuns! Tatal meu si mama mea au construit casa in care am crescut in 1959-1961. Mama mea a murit in 1994. Tatal ... (vezi toată discuția)