avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 425 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Emiterea unei facturi
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Emiterea unei facturi

In urma incheierii unui contract de schimb de bunuri mobile intre doua persoane juridice , urmeaza emiterea unei facturi, de catre cele doua parti ?
Ultima modificare: Vineri, 6 Septembrie 2024
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: Ioan Petru Butariu , Contabil 16:57, 11 Septembrie 2024
Da, cf. Cod fiscal: În cazul unei operaţiuni care implică o livrare de bunuri şi/sau o prestare de servicii în schimbul unei livrări de bunuri şi/sau prestări de servicii, fiecare persoană impozabilă se consideră că a efectuat o livrare de bunuri şi/sau o prestare de servicii cu plată.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimb de marfuri catalin2012 catalin2012 Buna ziua. Firma X colecteaza produse pentru firma Y , iar intre ele se face un schimb de marfuri. Firma X da la schimb firmei Y un alt tip de produs. Ce acte ... (vezi toată discuția)
Facturare după expirarea unui contract Biancaaa Biancaaa Bună ziua! Am încheiat un contract de prestări servicii în aprilie 2019, care a expirat la final de aprilie 2020. Am semnat cu cealaltă parte o anexă ... (vezi toată discuția)
Schimb imobiliar ContSters166822 ContSters166822 Buna ziua, as vrea sa stiu daca pentru un schimb imobiliar intre o persoana juridica si o persoana fizica este necesar sa fac factura sau e de ajuns ... (vezi toată discuția)