avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1938 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Sunt pensionară cu pensie de invaliditate si am o ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Sunt pensionară cu pensie de invaliditate si am o vechime de ...

Sunt pensionară cu pensie de invaliditate si am o vechime de 32 ani si 8 luni Daca am o naștere mi se poate diminua varsta de pensionare de la 62 ani și 3 luni la 61 ani si 9 luni?
Cel mai recent răspuns: CHKa , utilizator 13:08, 6 Septembrie 2024
Daca aveti varsta standard de pensionare de 62 ani si 3 luni , inseamna ca sunteti nascuta in aprilie - august 1962 . Depinzand de luna in care v-ati nascut ( o gasiti in anexa 5 a Legii 360/2023 ) , stagiul dvs. complet este de 32 ani si 7 luni - 32 ani si 9 luni . Daca aveti acest stagiu CONTRIBUTIV implinit , da , vi se va reduce varsta standard de pensionare cu 6 luni , daca ati si crescut copilul pana la 16 ani .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie nerevizuibila romeoiorgu romeoiorgu in ce situatie un pensionar cu gradul III de invaliditate revizuibil, poate fi trecut ca nerevizuibil? (vezi toată discuția)
Anul de pensionare monyicutza monyicutza In urma unei judecati, mama a primit grupa I si 9 ani si jumatate. As vrea sa stiu daca acesti ani se scad din varsta de pensionare si in ce an ar trebui sa ... (vezi toată discuția)
Pensie anticipata popamariana2005 popamariana2005 Buna ziua Sunt nascuta in iunie 1962 si am vechime 36 ani as vrea sa stiu cand pot iesi la pensie partial anticipat. Va multumesc. (vezi toată discuția)