avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2015 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... pensie de urmas
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

pensie de urmas

Buna ziua,

Sunt anul 5 la facultate si am primit pensie de urmas pana luna aceasta(octombrie).
In fiecare an am trimis adeverinta de student, ca si anul acesta. Ziua de depunere a adeverintei era pana pe data de 7 oct., dar am trimis-o prin posta si a ajuns pe data de 10 oct. si doamna de acolo a zis ca e in regula. Totusi, nu am primit pensia pe luna acesta. Nu am implinit inca 26 de ani, dar ii voi implinii in decembrie anul acesta. Cate luni mai am dreptul la pensie de urmas? Ce ar trebui sa fac sa primesc pensia pe luna aceasta?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: 25gaby , utilizator 15:27, 25 Octombrie 2006
conform art 66 din lg 19/2000 cu modificarile ulterioare, ai dreptul la pensie de urmas pana la terminarea studiilor dar nu mai mult de 26 ani, deci ai dreptul la pensie pana in decembrie cand vei implini 26 ani.
ce trebuie sa faci?? dai telefoane sau chiar faci o adresa catre casa care iti vireaza pensia si le faci dovada anexand o copie de pe CI/BI ca nu ai implinit inca 26 ani si ca inca beneficiezi de pensie de urmas; adeverinta din care rezulta ca esti student spui ca a fost trimisa.,
succes.
O sa o primesti urmatoarea luna, le vei primi retroactiv, in urmatoarea luna 2 pensii. Asa am patit eu. De primti o vei primi dar mai tarziu cu o lune.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna dimineața!băiatul meu în vârstă de 16 ani primește ... Justme5150 Justme5150 Buna dimineața!Băiatul meu în vârstă de 16 ani primește pensie de urmas și am trimis adeverință precum ca urmează cursurile în continuare ... (vezi toată discuția)
Acordare pensie de mostenitor c_luchian c_luchian Buna seara ! Va prezint situatia mea. Tatal meu a decedat anul trecut, iar eu primesc pensie de mostenitor dupa el. Am 25 de ani impliniti, sunt studenta in ... (vezi toată discuția)
Pensie de urmas pt. facultate standan123 standan123 Buna ziua! Am o intrebare legata de pensia de urmas.Momentan am 19 ani si sunt student in anul 1 la o facultate particulara , la zi si primesc pensie de ... (vezi toată discuția)