avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 753 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Daca intr-un dosar penal clasat au aparut probe noi ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Daca intr-un dosar penal clasat au aparut probe noi judecătorul ...

Daca intr-un dosar penal clasat au aparut probe noi judecătorul din camera preliminara le i-a in considerare ? Sau judeca doar legalitate probelor administrate in dosar
Cel mai recent răspuns: Alina Avila , utilizator 14:50, 11 Septembrie 2024
Dumneavoastra nu va intemeiati notele scrise pe dispozitiile art. 390 Cod procedura penala, fiindca nu sunteti inca in faza de judecata.

Dumneavoastra va intemeiati notele scrise pe art. 341 Cod procedura penala care prevede ,,(2) Judecătorul de cameră preliminară stabileşte termenul de soluţionare şi dispune citarea petentului şi a intimaţilor şi încunoştinţarea procurorului, cu menţiunea că pot depune note scrise cu privire la admisibilitatea ori temeinicia plângerii. Dacă în cauză a fost pusă în mişcare acţiunea penală, petentul şi intimaţii pot formula cereri şi ridica excepţii şi cu privire la legalitatea administrării probelor ori a efectuării urmăririi penale."

Da, la finalul notelor scrise puteti scrie, de pilda: "In drept, imi intemeiez prezentele note scrise pe dispozitiile art. 341 alin. (2) Cod procedura penala."

Succes!
Ultima modificare: Miercuri, 11 Septembrie 2024
Alina-Andreea Plugaru, Avocat
Le depuneti pur si simplu, nu asteptati comunicare.
Va multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Art. 341 al. 2 ncpp este in vigoare? cozma_mirela cozma_mirela Buna ziua! Am formulat o plangere penala impotriva cuiva. S-a dispus neinceperea urmaririi penale. Am formulat plangere impotriva solutiei. Prin ... (vezi toată discuția)
S-a schimbat procedura? Just-drept Just-drept Am facut plangere impotriva unei ord. de NUP data de Parchet, plangerea fiind depusa la instanta conf. art. 340 cpp. Am primit de curand o citatie prin care ... (vezi toată discuția)
Plangere impotriva rezolutiei nup smeagull smeagull Buna ziua, Un nebun mi-a facut o plangere penala prin primavara - vara 2013. Am dat declaratii la politie, si am primit acasa NUP-ul. Acum am vazut pe ... (vezi toată discuția)