avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 928 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Cum pot sa ridic pensia mamei care are o dementa ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Cum pot sa ridic pensia mamei care are o dementa severa având ...

Cum pot sa ridic pensia mamei care are o dementa severa având certificat de handicap și am internat- o la o casa de bătrâni iar eu îi plătesc îngrijirea la această casă! Nu mai are pe nimeni în afară de noi! Mulțumesc!Vârstă ei este de 96 ani
Cel mai recent răspuns: Dapix , utilizator 07:54, 9 Septembrie 2024
Mergeti la instanta si cereti punerea mamei sub curatela.
Acum cine ii primeste pensia'?
Ultima modificare: Duminică, 8 Septembrie 2024
Dapix, utilizator
Curatela dispusă de inatanță vă oferă dreptul doar să încasați pensia mamei dvs, dar vă și obligă să o administrați numai în interesul ei, și numai pentru nevoile ei.
Faptul că este încadrată într-un grad de handicap, acest fapt nu vă dă nici un drept să intrați în posesia pensiei mamei dvs.
Ultima modificare: Luni, 9 Septembrie 2024
Dapix, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Parinte cu alzheimer teo689 teo689 Am o problema cu mama. Acum 2 luni tatal meu a decedat si de atunci mama mea a intrat intr-o depresie severa, care a degenerat in manifestari urate, cu ... (vezi toată discuția)
Bună seara ! mama mea, 91 ani , în urma unei internări la ... Miha_ella60 Miha_ella60 Bună seara ! Mama mea, 91 ani , în urma unei internări la Psihiatrie anul trecut a primit diagnosticul de alhzaimer si dementa senila. I s-a recomandat și ... (vezi toată discuția)
Am aflat că administratoarea căminului unde e internată sora mamei a început demersurile pentru obținerea curatelei. o poate obține fără știrea familiei? Sergiu92 Sergiu92 Am internat-o pe sora mamei (75 ani) fara urmasi, diagnosticata cu dementa senila, intr-o casa de ingrijire batrani. Pensia ei fiind insuficienta, am achitat ... (vezi toată discuția)