avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 787 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Fiind functionar public care isi desfasoara ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Fiind functionar public care isi desfasoara activitatea ...

Buna ziua,
Fiind functionar public care isi desfasoara activitatea profesionala in cadrul unui laborator , sunt supus acreditarilor periodice , efectuate de catre o echipa de evaluatori ai Asociatiei Romane de Acreditare ( RENAR ).
Acesti evaluatori depasesc in mod constant durata legala a timpului de lucru al institutiei publice, obligand functionarii publici sa ramana la serviciu chiar si 4 ore peste durata normala a programului, motivul fiind definitivarea actelor si luarea mesei de catre evaluatori (!!!)
Este legal acest lucru ?
Desigur ca nu !
Intrebarea mea este :
care este prevederea legala care ii poate determina pe acesti evaluatori sa respecte programul de lucru al institutiei publice ?
Multumesc !
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:36, 9 Septembrie 2024
Sesizati Inspectia Muncii cu privire la orele suplimentare.

La solicitarea angajatorului salariatii pot efectua munca suplimentara, cu respectarea prevederilor art. 114 sau 115 C.mun., dupa caz.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Timp de lucru cdn2828 cdn2828 Buna ziua! Am profesia de biolog si lucrez intr-un laborator de analize medicale in departmentul de anatomie patologica. La semnarea contractului am ... (vezi toată discuția)
Intrebare Vioreld Vioreld este corecta si legala, intr-un contract de munca, formularea urmatoare: [i]Durata muncii salariatului este de o normă întreagă, durata timpului de lucru ... (vezi toată discuția)
Ore suplimentare cristina_alx cristina_alx Buna ziua, Vreau sa stiu cate ore suplimentare (lucrate peste programul legal de lucru si sambata) poate fi obligat angajatul sa presteze saptamanal si cum ... (vezi toată discuția)