avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 283 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Moștenitor sezinar
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Moștenitor sezinar

Speță.
Soț decedat, succesiune încheiată pe un apartament cu trei mostenitori: soția supraviețuitoare și doi copii majori, copiii fiind la casa lor si nu sunt înregistrați cu domiciliul la acel apartament. Potrivit art.973 CC, dreptul de habitație in acel apartament este oferit soției supraviețuitoare. Dacă cei doi copii în calitate de moștenitori sezinari, nu sunt de acord cu faptul că mama lor vrea să-și refacă viața, nefiind vorba de recăsătorie, și ea își exercită in continuare dreptul de habitație in acel apartament dar alături de alt bărbat, cei doi copii se pot împotrivi acestui fapt dpdv legal? Au vreun drept de acces în acel apartament fără acceptul mamei?
Eu.zic că nu și dacă nu le convine situația, din egoism imatur, pot să-și revendice in instanță dreptul cotă parte din succesiune prin partaj succesoral definitiv.
Un răspuns legal din partea dvs ar clarifica mult.
Mulțumesc!
Ultima modificare: Luni, 9 Septembrie 2024
Sele Ioan, utilizator
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 07:11, 10 Septembrie 2024
www.avocatnet.ro/forum/discu...

ati mai intrebat si in august, ce va e neclar ?

NU au drept de acces si nu se pot impotrivi ca mama sa stea cu cine vrea. Daca nu le convine, sa ceara partajul. Asta nu ii va connveni mamei, dara aia e.
Scuze pentru insistențe dar lucrurile se cam precipită cu amenințări și alte mizerii. Nici mama nu e de acord cu ei.

gi-jane2 a scris:

www.avocatnet.ro/forum/discu...

ati mai intrebat si in august, ce va e neclar ?

NU au drept de acces si nu se pot impotrivi ca mama sa stea cu cine vrea. Daca nu le convine, sa ceara partajul. Asta nu ii va connveni mamei, dara aia e.

Ultima modificare: Luni, 9 Septembrie 2024
Sele Ioan, utilizator
Pai dati detalii despre ce se intampla.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drept de a locui in baza mostenirii Dorky Dorky Apartament pe numele sotiei si a sotului. Sotul a decedat de 4 ani. Cuplul a avut un baiat si-o fata. Dezbatarea nu s-a facut nici azi. De pe urma tatalui, ... (vezi toată discuția)
Mama mea are o poprire pe cont, o suma destul de mare. bunica ... annnamm annnamm Mama mea are o poprire pe cont, o suma destul de mare. Bunica mea are apartament, propietare privata. Mama este mostenitor. Executorul a intrat peste bunica ... (vezi toată discuția)
Imi revine mie apartamentul? ContSters242673 ContSters242673 buna ziua mama impreuna cu tatal meu au cumparat un apartament in timpul casatoriei,apoi au divortat ,eu am ramas cu mama in apartament. intre timp mama s-a ... (vezi toată discuția)