avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 675 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Bună! Vă rog daca stiti sa ma lamuriti cu ceva, va ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Bună! Vă rog daca stiti sa ma lamuriti cu ceva, va prezint ...

Bună!
Vă rog daca stiti sa ma lamuriti cu ceva, va prezint situatia mea.
Eu sunt in crestere copil din august 2023, am contractul suspendat in Revisal asa cum sr face . Firma la care am contractul va fi fuzionata de o alta firma din Italia, si pe firma româeasca nu mai este nimeni angajat decat administratorul, restul sunt demisionati . Intrebarea e, ce se intampla cu contractul meu? Se inchide? Ce hartii imi trebuie de la firma? Ca nu vreau sa mi pierd indemnizatia dintr o prostie a cuiva. Cei de la firma romaneasca habar n au ce sa faca cu contractul meu, si pe cei din Italia nu i intereseaza.
Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:38, 11 Septembrie 2024
Buna ziua

Cat sunteti in concediu pt ingrijirea copilului contractul dvs de munca este suspendat.
Cat timp firma unde sunteti angajata este inca activa nu se intampla nimic.
Cand si daca firma unde sunteti angajata isi inceteaza activitatea, contractul dvs de munca inceteaza de drept.

In orice caz, indemnizatia pe care o primiti cat sunteti in CIC nu este afectata de situatia firmei.

Singura problema, daca firma se va inchide, va fi la revenirea din CIC, ca nu veti avea unde sa va intoarceti. In mod normal, daca firma nu se inchide, la terminarea CIC va intoarceti la vechiul loc de munca si contractul de munca existent se reia. Insa, daca firma se inchide, va trebui practic sa fiti reangajata la noua firma, insa administratorii nu au aceasta obligatie.

Deci, cel mai rau lucru care vi se poate intampla, daca firma se inchide, este ca va veti pierde serviciul daca cei din noua firma nu vor vrea sa va angajeze pe noua firma.

Articolul 56 din codul muncii
(1) Contractul individual de muncă existent încetează de drept:
a) la data decesului salariatului sau al angajatorului persoană fizică, precum și în cazul dizolvării angajatorului persoană juridică, de la data la care angajatorul și-a încetat existența conform legii;
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca fuzioneaza, sunt incidente prevederile Legii 67/2006 ... Drepturile şi obligaţiile cedentului, care decurg din contractele individuale de muncă şi din contractul colectiv de muncă aplicabil, existente la data transferului, vor fi transferate integral cesionarului.

Transferul întreprinderii, al unităţii sau al unor părţi ale acestora nu poate constitui motiv de concediere individuală sau colectivă a salariaţilor de către cedent ori de către cesionar.
Acum mi au spus, ca daca ma preia , intru pe legea intaliana si ca ar trebui sa fiu deja la munca. Ca la ei, de la 6 luni te intorci la munca. Intreabarea este: daca preia contractul suspendat trebuie sa ma angajeze imediat cum zic ei, sau dupa ce se termina cic ul, la anul in august? Nu mi zic nimic clar ei, cred ca vir doar sa scape de mine.
Ultima modificare: Miercuri, 11 Septembrie 2024
Cyna Cristina, utilizator
Se va aplica legea italiană în cazul dvs, dacă societatea este din Italia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Modificare cim suspendat dana_ludmila dana_ludmila 10 salariati ai societatii X au cim-urile suspendate conform art.52 alin.1 lit.c) din Codul Muncii. In perioada de suspendare societatea X fuzioneaza (prin ... (vezi toată discuția)
Ajutor,va rog!!! mirusaby mirusaby Buna ziua, Am si eu o mica problema: societatea la care lucrez vinde locatia cu tot cu activitatea care se desfasoara aici ( reprezentanta +service auto). 1. ... (vezi toată discuția)
Care este situatia lauzei in cazul transferului firmei sau a unei parti componente la alta firma? Camy78 Camy78 Buna ziua, sunt intrata in concediu de maternitate din data de 19 Nov 2009 iar firma de la care am intrat in maternitate face transfer la alta firma ... (vezi toată discuția)