Succesiune
Buna ziua!
Tatăl meu a decedat acum doi ani.Printre proprietățile aflate în proprietatea succesiunii se afla și un teren .Pe acest teren este o arenda de care noi familia știam că există doar o convenție verbală.
Domnul care ține terenul în arendă susține că are un document în acest sens.Mama mea susține că nu știe de nici un document și că acesta ar fi sub semnătură falsa .
Mama mea susține că nu se poate face succesiunea asupra terenului deoarece este agățată aceasta arenda.
Ce se poate face în acest caz pentru a putea că terenul sa fie liber de sarcini?
Succesiunea se poate face fără probleme chiar și dacă terenul e dat in arenda.
Iar ca să vedeți dacă e un contract de arenda valabil, mergeți la primărie și întrebați acolo. Orice contract de arenda trebuie inregistrat și la primărie ca să fie valabil.
Faptul ca terenul este dat in arenda nu are nici o legatura cu succesiunea.
Dupa ce ati facut succesiunea si dreptul de proprietate asupra acelui teren se transmite mostenitorilor acestia, sau un reprezentat imputernicit de ei, vor merge pentru a actualiza datele din contractul de arenda.
Chiar daca suspectati ca acel contract de arenda ar fi de fapt un fals, asta tot nu impedica dezbaterea succesiunii.
Dupa ce faceti formalitatile legate de succesiune si transcrierea dreptului de proprietate catre mostenitori puteti sa verificati si eventual denuntati contractul de arenda.
Contract de arenda
bcpi.in
Este valabil un contract de arenda incheiat de mostenitorii unui teren arabil extravilan in situatia in care succesiunea nu era dezbatuta(fac precizarea ca ... (vezi toată discuția)