avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 785 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensie diminuată la recalculare!!!Ce sumă va scrie ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensie diminuată la recalculare!!!Ce sumă va scrie pe talon, în septembrie?

10 septembrie 2024-09-10

Bună ziua!

Azi am luat decizia de recalculare a pensiei.
Eu iau pensia minimă, în august 2024 pe talonul adus de poștaș cu banii, scria ”1281” lei.
Dar acum văd pe decizie că mi-a fost niminuată suma. (Nici se nu pomenește de cei 1281 lei!).
Deci în decizie, pensia mea minimă de 1281 lei e redusă!
Ministra muncii Bucura Oprescu și premierul etc. spuneau că voi primi cât am primit în august 2024, adică 1281 lei?
Spuneau repetat că nicio pensie nu va scădea, chiar dacă în decizie scrie o pensie diminuată!
Mâine cred că vine poștașul.
Pe talon ce va scrie???1281 lei, sau cât este pensia diminuată din decizie???
Va scrie pensia din august, adică 1281 lei, sau nu?
Vă mulțumesc frumos.
Cel mai recent răspuns: Carp Mircea , utilizator 18:01, 10 Septembrie 2024
Nu va scris in nici o decizie ca aveti ca pensie 1,281 lei, pentru ca aceasta suma este un ajutor social acordat de stat, care nu se trece in nici o decizie.
1,281 lei este o pensie sociala, nu-i contributiva.

Daca maine vine postasul, o sa va aduca pensia sociala de 1,281 lei.
Ultima modificare: Marți, 10 Septembrie 2024
Dapix, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Pensia minima - cea de 1281 lei - NU este o indemnizatie sociala , este o pensie CONTRIBUTIVA ( atata cat rezulta din contributivitate ) si , daca nu atinge acea suma , diferenta este indemnizatia sociala , suportata de la bugetul Statului . Aceasta diferenta este indemnizatia sociala . Trebuie sa existe si o componenta pe contributivitate , altfel nu ar putea fi vorba de un pensionar .
Ultima modificare: Marți, 10 Septembrie 2024
CHKa, utilizator
Cuantumul pensiei pe contributivitate a scazut.
Veti primi in continuare indemnizatia minima pentru pensionari in suma de 1281 lei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prietena mea are o pensie de 1125 de lei iar din ianuarie 2024 ... Bibi29 Bibi29 Prietena mea are o pensie de 1125 de lei iar din ianuarie 2024 va primi 1281 de lei. Dar cum. In ianuarie anul asta a primit sub 1000 lei iar ca statul sa ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! recent am fost pensionat de invaliditate. am primit ... MeszarosM MeszarosM Buna ziua! Recent am fost pensionat de invaliditate. Am primit prima indemnizatie pe doua luni dar nu scrie niciunde cat e pensia lunara ? De unde pot sa aflu ... (vezi toată discuția)
Am lucrat 10 ani in romania, am cumparat 5 ani, am bagat actele ... Nicolae7 Nicolae7 am lucrat 10 ani in romania, am cumparat 5 ani, am bagat actele de pensionare la 65 ani in august, s-a aprobat o pensie de asigurari sociale de 835. Stagiul de ... (vezi toată discuția)