avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 502 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Spor aferent grupe de munca
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Spor aferent grupe de munca

Buna ziua!
Am lucrat 36 ani, din acestia am in grupe de munca:
- grupa I - 2 ani si 11 luni
- grupa a II a - 9 ani 11luni și 29 zile
- condiții deosebite - 4 ani, 4 luni și 29 zile
Pe decizia de pensionare (legea 263) am reducerea varstei standard de 6 ani, iar sporul pentru lucru in grupe de munca 4 ani și 10 luni.
Nu-mi este clar calculul acestui spor! Mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: Elicris24 , utilizator 23:30, 10 Septembrie 2024
Anii de grupa II aduc:
-Un stagiu aferent de 3 luni/an.
-O reducere de 4 luni/an.
Se iau numai anii întregi? Asta de fapt e nedumerirea mea.
La reducerea vârstei se adună anii de grupa a doua cu cei de deosebite, iar lunile de la grupa I se completează cu luni de la grupa a doua sau condiții deosebite. La calculul sporului au luat numai anii întregi?
Corect .La adaos nu se cumulează. La reducere se cumulează.
Mulțumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Conditii pensionare grupa a ii-a de munca herminav herminav Buna ziua, Salariat (30.05.1960) o vechime in munca de 40,7 a lucrat in grupa a II-a de munca 17,8 (1983-2001). Stiam ca pentru grupa II-a se acorda 3 luni ... (vezi toată discuția)
Cumul reducere varsta grupele i si ii de munca. eagle_free eagle_free Buna ziua. As dori si eu o lamurire vis-a-vis de cumularea reducerii varstei standard de pensionare. Pe site-ul unei case de pensii am gasit urmatoarele ... (vezi toată discuția)
Efectele legii nr. 380/2013 cu privire la reducerea varstei de pensionare eagle_free eagle_free Buna seara. As dori sa supun in discutie o problema aparuta odata cu intrarea in vigoare a legii nr. 380/2013. Mie mi se pare ca prin legea 380/2013 s-a ... (vezi toată discuția)