avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 809 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... buna dimineata, se poate invoca nulitatea PV de ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

buna dimineata, se poate invoca nulitatea PV de contraventie ...

buna dimineata,
se poate invoca nulitatea PV de contraventie pe baza strazii gresite in PV?
mai precis e trecuta denumirea veche iar in nomenclatorul de strazi emis de primarie e alt nume.
multumesc
Calin
Cel mai recent răspuns: Duca Oana , Avocat 08:57, 12 Septembrie 2024

Dvs. puteți invoca orice va trece prin cap.
Care este vătămarea adusă în concret? Fiind vorba despre o nulitate relativă, trebuie să dovediți și cum v-a lezat această eroare consemnata în cuprinsul procesului verbal întocmit.

tcs7905 a scris:

buna dimineata,
se poate invoca nulitatea PV de contraventie pe baza strazii gresite in PV?
mai precis e trecuta denumirea veche iar in nomenclatorul de strazi emis de primarie e alt nume.
multumesc
Calin

Este o eroare materială, care dacă o veți invoca în instanță, sunt șanse mari ca judecătorul să v-o respingă.
O simplă greșeală de nume sau denumire de adresă/stradă, nu-i motiv de anulare P.V.
Ultima modificare: Miercuri, 11 Septembrie 2024
Dapix, utilizator
Am mai contestat un PV si aveti dreptate ...prima instanta a respins cererea pe motiv de greseala materiala...iar instanta superioara a desfintat in totalitate prima hotarare..dar era vorba de data gresita

Dapix a scris:

Este o eroare materială, care dacă o veți invoca în instanță, sunt șanse mari ca judecătorul să v-o respingă.
O simplă greșeală de nume sau denumire de adresă/stradă, nu-i motiv de anulare P.V.

Am mai contestat un PV si aveti dreptate ...prima instanta a respins cererea pe motiv de greseala materiala...iar instanta superioara a desfintat in totalitate prima hotarare..dar era vorba de data gresita

Dapix a scris:

Data reținută greșit e una, numele străzii e cu totul altceva.

tcs7905 a scris:

Dapix a scris:

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenda contraventionala naty2004 naty2004 La inceputul acestui an , sotul meu a primit o amenda contraventionala pentru ca a parcat intr un loc nepermis, citind procesul verbal ( acesta ne a fost ... (vezi toată discuția)
Cale de atac extraodinara- contestatie proces verbal radar 106km/h, numar gresit in pv. contestatie respinsa, apel respins ca nefondat. vilceanu.ilie vilceanu.ilie Buna ziua, Am o speta cu un proces verbal de contraventie contestat si pierdut atat in prima instanta cat si in Apel. Hotararea este definitiva. Se mai ... (vezi toată discuția)
Plangere contraventionala - proces verbal intocmit cu greseli marinelisabeta marinelisabeta Am depasit viteza in localitate cu 12 km fapt pentru care mi s-a intocmit un proces verbal pe care de altfel l-am semnat fara obiectii.Am constatat ulterior ca ... (vezi toată discuția)