avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 748 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Cesiune parti sociale si majorare de capital
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Cesiune parti sociale si majorare de capital

Se poate face concomitent cesiunea de parti sociale si majorarea de capital social la un SRL?
Ce presupune majorarea de capital social?
- hotarire AGA
- depunerea la banca conform hotaririi (la orice banca sau acolo unde am depus initial capitalul social?)
- formalitati Reg. Com.

Mi-a scapat ceva?

Multumesc,

Georgiana
Cel mai recent răspuns: Valeriu Chirita , Avocat 22:56, 25 Octombrie 2006
Stiam ca nu, dar nu bag mana in foc.
SE POATE FACE, IN ACELASI ACT
HAGA+ADITIONAL AFERENT
LA BANCA LA CARE S-A DEPUS CAPITALUL SOCIAL INITIAL
FORMALITATI LA ORCB
Se poate face.Pe langa hot.AGA si actul ad. de modificare a actului constitutiv, iti trebuie dovada depunerii la banca a sumei cu care se face majorarea .Reg.com.va opera modificarile in baza unei cereri si a documentelor mentionate mai sus.
Bine ca n-am bagat mana-n foc. ;)
Dosarul poate fi depus cu ambele mentiuni, doar cu hotarare a.g.a.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cesiune actiuni catre o pj din olanda adinaadina adinaadina Am urmatoarea speta: SC X SA are 2 asociati: o persoana fizica si una juridica. PF vrea sa cesioneze toate actiunile sale la o societate din Olanda ([i]de fapt ... (vezi toată discuția)
Majorare capital social srl Andreea.B Andreea.B Buna ziua, Pentru majorarea capitalului social prin aport in numerat la un S.R.L. am nevoie de: 1. Hotararea AGA privind majorarea capitalului social 2. ... (vezi toată discuția)
Ces. si marire capital srl prin ap. in natura ionutanton777ro ionutanton777ro Un SRL format din 2 asociati doreste sa efectueze marirea capitalului social, cu ocazia atragerii unui nou asociat ce va efectua un aport in natura (un ... (vezi toată discuția)