avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1043 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Mi-am dat demisia din funcția publică ieri dar mi-a ...
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Mi-am dat demisia din funcția publică ieri dar mi-a dat încă ...

Mi-am dat demisia din funcția publică ieri dar mi-a dat încă demisia aprobată.Am scris că doresc încetarea raporturilor de serviciu cu respectarea preavizului de 30 zile și a deranjat. Încă nu mi-au dat demisia semnată.Ce motive pot invoca să nu îmi semneze demisia?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:31, 22 Septembrie 2024
O demisie nu trebuie aprobată, doar se ia la cunoștință prin înregistrarea în registrul de intrări. Preavizul trebuie aprobat fiindcă dacă angajatorul nu are nevoie de dvs, contractul de muncă încetează a doua zi
Art. 528. C.adm. – Demisia
Funcţionarul public poate să comunice încetarea raporturilor de serviciu prin demisie, notificată în scris persoanei care are competenţa legală de numire în funcţia publică. Demisia nu trebuie motivată.

In cazul , functionarilor publici , demisia produce efecte juridice la 30 de zile calendaristice de la înregistrare.

Demisia nu este condiționată de acordul angajatorului. Angajatorul, odată ce primește cererea, este obligat să o înregistreze.
Renunțarea la demisie cu acordul părților se face tot în perioada de 30 zile?

Cornel Vasile a scris:

Art. 528. C.adm. – Demisia
Funcţionarul public poate să comunice încetarea raporturilor de serviciu prin demisie, notificată în scris persoanei care are competenţa legală de numire în funcţia publică. Demisia nu trebuie motivată.

In cazul , functionarilor publici , demisia produce efecte juridice la 30 de zile calendaristice de la înregistrare.

Demisia nu este condiționată de acordul angajatorului. Angajatorul, odată ce primește cererea, este obligat să o înregistreze.

Demisia nu este cu acordul partilor .. revocarea demisiei trebuie facuta pana la expirarea preavizului , insa in acest caz trebuie acordul angajatorului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demisia din fuctia de inspector ( functionar public) Vasile Marian Vasile Marian Conform codului muncii cate zile de preaviz sunt prevazute?pentru ca seful meu mi-a scris pe cererea de demisie \"de acord cu preaviz 30 zile ... (vezi toată discuția)
Demisie functionar public tora68 tora68 buna seara, azi unul dintre colegii mei( functionar public) si-a inaintat demisia, a predat cheile si a plecat. In cererea de demisie specifica ca demisia ... (vezi toată discuția)
Incetare raport de serviciu prin acordul partilor DeaC DeaC Din mesajele citite pe acest forum, in caz de incetare raport de serviciu prin acordul partilor nu este necesar preavizul. Cu alte cuvinte, pot sa cer ... (vezi toată discuția)