avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 892 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Ce se intampla daca esti chemat la in proces si nu te ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Ce se intampla daca esti chemat la in proces si nu te prezinti?

Ce se intampla daca esti chemat la in proces si nu te prezinti?
Situatia difera in functie de calitatea partilor sau obiectul cauzei?
Eu am gasit informatii cum ca o cauza poate fi judecata in lipsa partilor. Judecatorul ar putea solutiona o cerere si fara prezenta reclamantului ori a paratului, cu conditia ca cel putin una dintre parti sa fi solicitat in scris ca judecata sa aiba loc in lipsa partilor. Daca niciuna din parti nu a solicitat acest lucru, si nici nu s-au prezentat in fata judecatorului la termenul stabilit, ce se intampla cu cauza, va fi suspendata? Poti fi cumva sanctionat, daca partile nu au solicitat judecata in lipsa?

Sper sa ma puteti ajuta cu un raspuns. Multumesc!
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 09:56, 12 Septembrie 2024
Nu cred ca trebuia sa ne citați niște dispoziții legale ci mai degrabă sa menționați situația dvs (ce calitate aveti ,ce obiect are procesul)și ce anume doriți.Nu este obligatoriu sa va prezentați ci este important sa faceți apărări adică sa formulați întâmpinare dacă sunteți parata ,sa va angajați av dacă procesul are o miza financiara sau de alta natura etc.Teoreic procesul se poate suspenda dacă nici una din părți nu e prezenta și nu au cerut judecarea în lipsa. dar nu mizati doar pe aceasta ipoteza..
Se poate judeca in lipsa în funcție de situație.
Se poate sa aveți și avocat care sa va reprezinte.

București 2024

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Termene de depunere cereri reconventionale si propunere probe romeosuceava romeosuceava CARE ESTE TERMENUL LEGAL DE DEPUNERE A UNEI CERERI RECONVENTIONALE ? SI DACA SE POATE DEPUNE LA AL TREILEA TERMEN DE LA INCEPUTUL PROCESULUI SI TOTODATA ... (vezi toată discuția)
Judecare in lipsa mon73key mon73key La un proces Cod Civil in care angajatorul ma cheama in judecata pt. recuperarea unei sume pot cere in Intampinare judecarea in lipsa daca toate inscrisurile ... (vezi toată discuția)
Cerere de suspendare a cauzei si intampinare Ramona24 Ramona24 La primul termen in calitate de parat ceri suspendarea cauzei, deci nu mai trebuie sa depui si intampinare? In drept ce articol poti invoca atunci cand ... (vezi toată discuția)