avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 562 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... plati angajati pe perioada detasarii
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

plati angajati pe perioada detasarii

Angajatorul X trimite angajati in Olanda prin detasare la angajatorul Y. Din momentul in care incepe delegarea ce sume va primi angajatul pe perioada detasarii?
Este transport, cazare si acea indemnizatie este acelasi lucru cu diurna? sau este indemnizatie + diurna externa?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 04:49, 15 Septembrie 2024
Indemnizatia = diurna

Salariatul detasat are dreptul la plata cheltuielilor de transport si cazare, precum si la o indemnizatie de detasare, în conditiile prevazute de lege sau de contractul colectiv de munca aplicabil.
Si se acorda diurna la detasare?
Da, se acorda.
pai diurna se acorda la delegare din ce reiese in legislatie. La detasare nu este indemnizata de detasare? Indemnizatia de detasare din ce am observat are la baza modalitatea de caculare si plafonare ca si diurna corect?
indemnizatie de detasare /delegare = diurna

Legislatia foloseste sintagmele respective si nu cea de diurna.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contabilitate freelancer mariustofu mariustofu Momentan muncesc in Olanda ca inginer electric , contract de munca olandez . Doresc sa deschid in tara un SRL , sa fiu angajat si sa prestez servicii catre ... (vezi toată discuția)
Care e baza legală prin care anaf consideră diurnele externe venituri salariale? madalinap80 madalinap80 Buna seara. Va rog sa ma ajutati cu un raspuns . Care e baza legală prin care anaf.ul considera diurnele externe venituri salariale ( indemnizații de ... (vezi toată discuția)
Diurna in strainatate lia19 lia19 Am si eu o intrebare.Un salariat care este trimis in strainatate pe ce perioada poate primi diurna?care este numarul maxim de zile in care poate primi ... (vezi toată discuția)