avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 825 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Pausal, pausal da' sa stim si noi!
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Pausal, pausal da' sa stim si noi!

Buna ziua
O sa intru direct in subiect, incercand sa fiu cat mai succint si clar. Mai ales ca subiectul a mai fost dezbatut aici (citesc pe acest forum de vreo 2 ore)
Dintr-o mare neglijenta, nu am mai dus indexurile la apa calda si rece de vreo sase luni. Stiu, n-am procedat bine, nu ma trageti de urechi, ma caiesc destul si singur :)
Bineinteles a urmat trecerea metrilor cubi printr-un calcul numai de administrator stiut, asa ca acum sunt mandrul posesor a 6 de apa calda si 15 de apa rece.
Din cate am citit pe acest forum, calculul se justifica (oarecum) prin sistemul pausal. Insa nu am inteles foarte bine ce reprezinta acest sistem de calculare a platilor.
Este socotit ca si cum n-as fi avut contoare deloc? Caz in care se aplica Normativul cu 10m3/persoana/luna la rece si 7m3/persoana/luna la calda? Desi in acest caz, fiind 2 persoane, ar fi trebuit sa-mi treaca 20m3 rece si 14m3 calda...
Sau e hotarare in cadrul adunarii generale si acolo se stabileste cuantumul cu care sunt "pedepsiti" cei care nu aduc indexul?
Va rog, daca ati putea sa ma luminati, v-as ramane recunoscator.
Si inca o dilema. Am inteles (de pe forum) ca in plata pausal sunt incluse "pierderile" adica diferenta dintre contorul general si suma contoarelor individuale. Mai ales daca oi fi fost singurul care nu a dus indexul, m-a incarcat ca la balamuc. Ok, am inteles (sper) pana aici si imi accept soarta luna asta. INSA...
Ce rost mai are coloana intitulata "Cheltuieli consum apa - parti comune"?? Adica dupa ce ca ma umple de respect cu pierderile intregii scari, mai am si 12 lei parti comune?!
Intortocheate caile administratiei :)
Va multumesc anticipat pentru raspunsuri si in caz ca n-am fost suficient de coerent, revin cu explicatii suplimentare.
Depinde cate luni n-ati declarat indexul, pentru ca in lege dupa 3 luni sunteti considerat cu consum necontorizat si nu se mai regularizeaza.
Uitati-va mai sus pe aceasta pagina ca e dat citatul din Ordinul 343/2010 ANRSC.
Dle Adriantot, se poate in cazul meu sa ma bage la PLAUSAL din prima luna fara sa-mi mai faca regularizarea luna urmatoare? Poate lua o astfel de decizie comitetul executiv sau altcineva fara sa tina cont de Ordinul 343/2010 ANRSC ?
Va multumesc!:(
Pai nu prea.
Raspunsul e dat mai sus.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pausal explicatii Tonyde Tonyde Buna ziua, As dori cateva lamuriri in legatura cu ce inseamna pausal. Administratorul asociatiei are o fisa in care trece indicii apometrelor pentru ... (vezi toată discuția)
Consum pausal adela c adela c buna. problema mea este urmatoarea: In luna ianuarie cand s-a citit contorul la apa nu am fost gasita acasa(luna in care se si platea taxa de citire), ... (vezi toată discuția)
Pausal robert_dtb robert_dtb stiu ca s-a mai discutat dar as avea nevoie de cateva lamuriri; pe scurt, am fost trecut la \"pausal\" deoarece nu am mai dat citirea la apometre (recunosc, ... (vezi toată discuția)