M-am trezit cu popripre pe cont in urma cu cateva zile. Singura informatie din SMS e numele executorului. Acesta nu mi-a spus decat ca ar fi o factura neplatita din 2007 si un dosar de executare din 2014. Am facut o cerere la ei sa vad si eu dosarul dar aparent nu vor sa mi-l dea, tot spun ca seful e plecat etc. Nu mai stiu dupa 20 ani daca am platit sau nu acea factura (suma e mica, vreo 400 de lei) dar trebuie sa platesc acum 1200 aparent. Sa platesc un avocat ma costa cel putin dublu. Aceste datorii nu se prescriu? Nu trebuia sa fiu informat in vre-un fel? Nu am primit niciodata nimic despre aceasta datorie/executare. Nu in ultimii ani cel putin. Pot face ceva sau doar sa platesc?
Buna ziua, formulati in 15 zile contestatie la executare. Datoria pare a fi prescrisa si da, aveti nevoie de avocat dar cheltuielile cu avocatul se recupereaza daca datoria este prescrisa. Altfel sunteti buna de plata.
1.Dar avocatul trebuie sa il platesc eu acum, apoi eventual sa ajung sa execut eu silit acea firma care pare pe butuci in prezent pentru a-mi recupera cheltuielile? Nu pot depune si singur acea contestatie? Eventual sa platesc un avocat doar pentru consultanta legat de formulare? Exista asa ceva? :)
2.Executorul e obligat sa imi dea o copie a dosarului sau e optional? Daca nu de unde il pot obtine?
Executorul este obligat sa va dea o copie a dosarului, numai daca ii platiti costurile cu xerocopiera.
Tusul e foarte scump, plus munca si hartia...., deci va da numai daca platiti costurile.
Puteti depune dv. contestatia, sigur, invocati prescriptia, plata eventual si incadrati-va in cele 15 zile. Cereti in scris executorului acces la dosar, sa va comunice factura de plata si o modalitate de a ridica copiile dosarului de executare. Ar fi bine macar sa discutati cu un avocat sa va invete ce sa scrieti. Nu merita sa luati un avocat sa va reprezinte in instanta la acest debit atat de mic, insa sa va indrume sau sa va corecteze cererea ar fi bine.
Eu am făcut singură contestația la executare pentru poprire ilegală făcută de ANAF. Am câștigat, Hotărâre definitivă, deoarece intervenise prescripția din 2013, iar cei de la ANAF s-au gândit să facă poprirea în 2023. Am găsit pe net modele pentru contestație, iar la instanță am mers singură. Dacă căutați pe net, puteți face singur contestația, pentru că mai mult ca sigur a intervenit prescripția. Dacă nu v-au mai trimis nicio notificare între timp, în mod sigur s-a prescris din 2019. Căutați modele pentru contestația la execuatare și ghidul justițiabililor în procesele civile. Ajută foarte mult! Doar că trebuie să faceți contestația la judecătoria de care aparțineți în maxim 15 zile de la data (dovedită) la care ați luat la cunoștință de poprire.
Executare silita
miami123
Acum 7 ani am facut un credit la cetelem,nu am platit decat 2 luni rate,acum a venit instintare k imi face oprire pe salariu...nu s-a prescris datoria?ce ... (vezi toată discuția)