avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 808 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Bună ziua! Astăzi am primit un aviz de debranșare ...
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Bună ziua! Astăzi am primit un aviz de debranșare de la energia ...

Bună ziua!
Astăzi am primit un aviz de debranșare de la energia electrică, de la Premier Energy, cei care au preluat CEZ, pentru că nu le-aș fi plătit 26,63 lei, pentru două facturi pe care nu le-am primit, și pe care nu mi le-au transmis.
I-am întrebat pe chat și mi-au spus că nu mai au obligația de a le trimite fizic, pentru că le-ar fi urcat în sistemul electronic al ANAF, pe RO e-Factura
Uitându-mă pe art. 12 din Ordonanță de urgență nr. 120 din 4 octombrie 2021, am observat că lucrurile nu sunt cum vor ei, ci este vorba despre un șantaj prin care mă obligă să-mi dau acordul pentru ca să primesc factura de utilități în mod electronic, în caz contrar ei tăind curentul.
Eu nu am datorii la acești ticăloși și nici nu vreau factura electronică, pentru că m-au mai obligat să le plătesc anticipat și altă dată!
Ce pot face?
Vă mulțumesc!
Ultima modificare: Vineri, 13 Septembrie 2024
IonPopescu-B, utilizator
Cel mai recent răspuns: Madalina Pascu , Avocat 22:20, 14 Septembrie 2024
Buna ziua, ro-factura nu priveste persoanele fizice la acest moment, deci daca sunteti beneficiar persoana fizica, factura nu vi poate comunica exclusiv prin ro-factura. Apoi trebuie sa vedeti clauzele contractuale in legatura cu formatul fizic sau electronic al facturii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Relocare plata factura energie cez dragos_m_olteanu dragos_m_olteanu Buna ziua, Este legala practica folosita de CEZ prin care plata efectuata pentru energia electrica platita la zi sa fie descarcata pe ttaxa radiotv, in ... (vezi toată discuția)
Plătim curentul la dezvoltator, iar acesta ne amenință cu debranșarea dacă nu vrem să achităm și pierderile. cum putem opri această ilegalitate? ada2011 ada2011 buna seara, locuiesc intr-un cartier rezidential si toate casele sunt bransate la un transformator, apartinand celui ce a construit cartierul. Urmeaza sa fim ... (vezi toată discuția)
Tarife cez vanzare e_ady e_ady Buna ziua! As dori un punct de vedere referitor la preturile practicate de CEZ Vanzare. Mai precis, anul trecut am solicitat oferta CEZ pentru tarife ... (vezi toată discuția)