avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 858 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Cum pot dovedi ca nu am fost constient de faptul ca am ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Cum pot dovedi ca nu am fost constient de faptul ca am atins masina, motiv pentru care nu m am prezentat sa declar accidentul pentru a nu mi se retine permisul?

Buna ziua, in urma cu doua luni, am atins o masina in parcare unui mall cand sa ma incadrez pe locul de parcare insa nu am sesizat impactul fiind doar o zgarietura. Dupa doua luni, am fost contactat de ipj sa ma prezint cu masina pentru constatare si proces verbal. Mi s a comunicat ca voi primi amenda si suspendarea dreptului de condus pe 30 zile.
Cum pot dovedi ca nu am fost constient de faptul ca am atins masina(impactul ni s a resimtit), motiv pentru care nu m am prezentat sa declar accidentul, pentru a evita sa nu mi se retine permisul?
Mulțumesc
Ultima modificare: Sâmbătă, 14 Septembrie 2024
Relu2323, utilizator
Cel mai recent răspuns: hotumattua , utilizator 22:33, 22 Septembrie 2024
Nu cred că puteți.
Imposibil să nu fii sesizat impactul(ați ales să fugiți)
Trebuia să vă uitați atent în jur înainte să luați o astfel de hotărâre. (sunt o mulțime de camere)
Proprietarul când a sosit a luat legătura cu agentii de securitate parcarea moll pentru a depunere plângere.
Trebuie să vă amintiți exact cum ați procedat după impact(nu așa cum ați spus pe acest site)
Poate v ați dat jos și ați studiat ce a pățit mașina pe care ați lovit o.
Politia are toată înregistrarea (grijă la declarații)
Vă cam dați de gol (citiți cu atenție mesajul dumnv)

Ultima modificare: Sâmbătă, 14 Septembrie 2024
SunnyXxxX, utilizator
Buna ziua

Nu conteaza daca nu ati declarat accidentul din culpa sau cu intentie.

Legea spune ca accidentul soldat numai cu pagube materiale trebuie decalarat in maxim 24 de ore (daca nu ati facut amiabila sau daca avariata este numai masina dvs).

Deci motivul nedeclararii nu conteaza. Sanctiunea este pentru fapta si este aceeasi indiferent de motiv.

Puteti bineinteles sa contestati sanctiunea, dar sansele de reusita sunt zero.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Puteți contesta amenda încercând sa dovediți cu martori,planse foto cele relatate anterior.Indiferent ca aveți sau nu șanse puteți contesta pentru a beneficia de permis pe durata judecării cauzei.(xel puțin un an)în actualele conditii
Ultima modificare: Duminică, 15 Septembrie 2024
CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT, Avocat
Ce să dovedească cu planșe , martori, domnu' avocat? Că nu a văzut? Este chiar amuzant ca cineva să depună mărturie că eu nu am văzut ceva.
Și amânarea pe timp de un an a măsurii care tot va fi luată în final, la ce ajută? Doar așa, să ținem justiția ocupată?

CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT a scris:

Puteți contesta amenda încercând sa dovediți cu martori,planse foto cele relatate anterior.Indiferent ca aveți sau nu șanse puteți contesta pentru a beneficia de permis pe durata judecării cauzei.(xel puțin un an)în actualele conditii

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestatie proces verbal suspendare permis gigi_pirvu gigi_pirvu Doresc un sfat, daca se merita sa fac contestatie in urmatorul context: Primesc o invitatie de la politia rutiera sa ma prezint la sectia accidente cu toate ... (vezi toată discuția)
Buna ziua,in data de 20 /12/2020 ,am avut un incident in parcarea ... colonelu69 colonelu69 Buna ziua,in data de 20 /12/2020 ,am avut un incident in parcarea din spatele blocului,acrosand usor usa masini unui vecin la manevra de dat inapoi,dupa o ... (vezi toată discuția)
Tamponare in parcare razvan1122 razvan1122 Buna ziua! acum cateva zile l-am atins pe unu in parcare si nu am vazut pentru ca era noapte si nici nu am simtit. ma poate baga la fuga de la locul ... (vezi toată discuția)