avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1153 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... am o nelamurire ! am castigat doua procese(fond si ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

am o nelamurire ! am castigat doua procese(fond si apel) cu asociatia ...

am o nelamurire !
am castigat doua procese(fond si apel) cu asociatia de proprietari,decizie definitiva. cheltuieli de judecata 5000 lei castigate. asociatia nu are cont bancar.daca pun executorul pe ei , ii poate obliga in vreun fel sa plateasca? si cum? am intrebat avocat si mi a spus ca nu prea are cum,daca nu vrea administratorul sa le puna la intretinere. ..asociatia poate face si cont bancar dar degeaba daca nu pun banii acolo.
Cel mai recent răspuns: BogdanGri , utilizator 22:19, 14 Septembrie 2024
Executorul nu obliga oamenii sa plateasca, executorul ia bunurile oamenilor ca sa acopere datoria catre creditor. Are asociatia bunuri? Atunci ok, se pot executa. Nu are, ce sa-i ia?
Buna ziua

Conform legii 196/2018, art. 20, alineatul 1, asociatia de proprietari este obligata sa detina un cont bancar.

Daca nu are, legea sanctioneaza acest lucru cu amenda de la 5000 la 10000 lei (Art 102 din aceeasi lege, 196/2018).

Deci, pe langa cei 5000 lei pe care vi-i datoreaza, asociatia risca sa plateasca si amenda de minim 5000 lei pentru ca nu are cont.

Articolul 20
(1) Fiecare asociație de proprietari este obligată să dețină un singur cont bancar.

Articolul 102
(1) Următoarele fapte constituie contravenții, dacă nu au fost săvârșite în astfel de condiții încât să constituie, potrivit legii penale, infracțiuni:
m) utilizarea și gestionarea veniturilor asociației de proprietari, altfel decât este prevăzut la art. 20, 70 și 74;
(2) Contravențiile prevăzute la alin. (1) se sancționează după cum urmează:
d) faptele prevăzute la alin. (1) lit. g), h), i), m), p) și q), cu amendă de la 5.000 lei la 10.000 lei;
(4) Constatarea contravențiilor prevăzute la alin. (1), făcută la sesizarea oricărei persoane interesate sau din oficiu, precum și aplicarea sancțiunilor corespunzătoare se fac după cum urmează:
b) de către primari sau de împuterniciții acestora sau de către Poliția Locală în cazul faptelor prevăzute la alin. (1) lit. a)-e), i)-m) și o)-s);

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cont bancar asociatie doina99 doina99 Buna ziua! Cate conturi trebuie sa aiba o asociatie? Fondul de reparatii nu mai trebuie sa fie evidentiat separat? Multumesc (vezi toată discuția)
Asociatie de proprietari gmancila gmancila Buna ziua! Imi cer scuze daca topicul nu va ajunge la sectiunea \"asociatii de proprietari\". Sunt proprietara unui imobil si intampin probleme cu plata ... (vezi toată discuția)
Bună ziua În ce mod posibil se mai poate recupera de la asociația ... Criss inna Criss inna Bună ziua În ce mod posibil se mai poate recupera de la Asociația de locatari suma de bani +cheltuieli de judecata în urma unei sentințe definitive,în ... (vezi toată discuția)