avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 943 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Anulare act donație vânzare mascată
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Anulare act donație vânzare mascată

Suntem 3 coproprietari, iar unul din ei și-a donat partea unui străin. El și-a donat partea din cauză că tatăl său a scris la un moment, acum 21 de ani o declarație de mână prin care a vândut întreg terenul, fără să fi avut dreptul, acestui străin. Cel mai sigur a existat și o presiune din partea acestuia. Am copie după acea declarație, pot ataca actul de donație ca fiind o vânzare mascată?
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 08:25, 18 Septembrie 2024
Da, viciu care trebuie dovedit.
Acum, dacă omul i-o fi dat bani lui taica-su pe timpul cât trăia, normal ca a vrut sa aibă și acte.
Asta nu înseamnă constrângere sau presiune.
Vânzare mascată.

raluk0207 a scris:

Da, viciu care trebuie dovedit.
Acum, dacă omul i-o fi dat bani lui taica-su pe timpul cât trăia, normal ca a vrut sa aibă și acte.
Asta nu înseamnă constrângere sau presiune.

Vânzare mascata...
Asta înseamnă că trebuie să dovediți că nu s-au dat bani niciodată.
Nu e o vanzare mascata, omul care a donat, nu a luat bani vreodată, deci...a donat.
Resemnati-va
Dacă aveți vreo dovada ca v-a promis ceva si dvs ati facut acte în aceasta privința și ati avut costuri, puteti sa ii pretindeți acele sume.
Ultima modificare: Miercuri, 18 Septembrie 2024
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Atingere rezerva succesorala andradacristina andradacristina Buna ziua, Va rog sa ma indrumati si pe mine intr-o problema zic eu delicata. Tatal meu a decedat anul acesta in august. Anul trecut a vandut un teren (unic ... (vezi toată discuția)
Atacare donatie ili47 ili47 Buna . am dat ca donatie fratelui meu teren arabil anul trecut ,( pe care el a vandut pe baza de Titlu de Proprietate ,dar ulterior intabularea s-a facut si ... (vezi toată discuția)
Fiica din prima casatorie dezmostenita de tatal sau in favoarea prietenei de familie anla2 anla2 Tatal [b]A[/b] a avut o fiica [b]B[/b] din prima casatorie, pe care nu si-a dorit-o dar a recunoscut-o. Timp de 20 de ani a venit (chemat de ea sa o vada ) ... (vezi toată discuția)