Ce se intampla daca nu declar la ANOFM ca am locuri de munca vacante? Dar daca azi decid ca vacantez un loc de munca si tot azi si angajez omul, e ok? Mai anunt ANOFM in aceasta situatie?
Pai legea spune altceva..."Angajatorii au obligatia sa comunice Agentiilor pentru Ocuparea Fortei de Munca Judetene, respectiv a Municipiului Bucuresti, in caror raza isi au sediul, respectiv domiciliul, toate locurile de munca vacante, in termen de 5 zile lucratoare de la vacantarea acestora."
Sunteti sigur ca nu trebuie declarate locurile vacante? Nu de alta dar angajam un somer si a venit cu formularul ce trebuie completat de noi....prin care anuntam ANOFM ca avem locuri vacante.
Nu cumva este vorba de formularul prin care anunatti AJOFM ca ati angajat un somer incepand cu data de X? Si ca solicitati intreruperea platii indemnizatiei de somaj?
Ba da, e vorba si de acest document: practic angajatul mi-a adus 2 hartii - cea de care ziceti dvs mai sus si cea prin care anuntam ANOFM ca avem posturi vacante. Mie de acest lucru imi e teama: sa nu anunt ca am angajat un om si apoi sa primesc amenda pt ca nu am informat ANOFM inainte ca avem locuri vacante...