avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1079 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Declarare locuri vacante la ANOFM
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Declarare locuri vacante la ANOFM

Ce se intampla daca nu declar la ANOFM ca am locuri de munca vacante? Dar daca azi decid ca vacantez un loc de munca si tot azi si angajez omul, e ok? Mai anunt ANOFM in aceasta situatie?
Cel mai recent răspuns: Ada30teo , utilizator 12:03, 8 Februarie 2010
La ANOFM declarati NUMAI locurile vacante pentru care doriti sa angajati dar nu gasiti oameni care sa raspunda cerintelor.

Nu aveti obligatia sa declarati posturile vacante daca nu doriti sa le ocupati cu personal sau daca aveti persoana care sa le ocupe.
Pai legea spune altceva..."Angajatorii au obligatia sa comunice Agentiilor pentru Ocuparea Fortei de Munca Judetene, respectiv a Municipiului Bucuresti, in caror raza isi au sediul, respectiv domiciliul, toate locurile de munca vacante, in termen de 5 zile lucratoare de la vacantarea acestora."

Sunteti sigur ca nu trebuie declarate locurile vacante? Nu de alta dar angajam un somer si a venit cu formularul ce trebuie completat de noi....prin care anuntam ANOFM ca avem locuri vacante.
Nu cumva este vorba de formularul prin care anunatti AJOFM ca ati angajat un somer incepand cu data de X? Si ca solicitati intreruperea platii indemnizatiei de somaj?
Ba da, e vorba si de acest document: practic angajatul mi-a adus 2 hartii - cea de care ziceti dvs mai sus si cea prin care anuntam ANOFM ca avem posturi vacante. Mie de acest lucru imi e teama: sa nu anunt ca am angajat un om si apoi sa primesc amenda pt ca nu am informat ANOFM inainte ca avem locuri vacante...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Posturi vacante la somaj?? ContSters740 ContSters740 Am auzit o traznaie...cica o societate care doreste sa angajeze personal trebuie sa anunte la ANOFM ca are posturi disponibile!!!!!!!! E ... (vezi toată discuția)
Instiintare catre ajofm dana state dana state Exista un model/ tipizat de instiintare catre AJOFM prin care sa-i anuntam ca urmeaza sa angajam o persoana pe o anumita pozitie in cadrul societatii? Unde ... (vezi toată discuția)
A primit cineva amenzi de la ajofm? ContSters68776 ContSters68776 Buna ziua! Am dorit sa inchei o conventie pentru angajare absolvent, am contractul de munca inreg la ITM, iar cand am ajuns la AJOFM am fost amenintata cu o ... (vezi toată discuția)