avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1101 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Dacă am primit o recomandata și bănuiesc ca este o ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Dacă am primit o recomandata și bănuiesc ca este o citație ...

Dacă am primit o recomandata și bănuiesc ca este o citație de la tribunal (adică cineva m - a dat în judecata civil), și nu o ridic de la posta adică nu am luat la cunoștință, ce se intampla?
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 17:10, 17 Septembrie 2024
Se va intampla ca judecatorul va constata ca ATI LUAT la cunostiinta.
Si drept consecinte, cu sanse mari veti pierde procesul.
Ultima modificare: Marți, 17 Septembrie 2024
Dapix, utilizator
Pai dc Nu am luat-o de la posta e ca și cum nu am luat la cunoștință!? Nu se considera asa?

Dapix a scris:

Se va intampla ca judecatorul va constata ca ATI LUAT la cunostiinta.

Nu deloc, nu se considera asa.
Se considera citatia ca fiind comunicata.
Cu instanta nu te poti pune.
Trebuie sa va justificati in fata instantei de ce nu ati ridicat-o de la posta.

Altfel procesul il pierdeti din start daca suparati judecatorul.

Daca nu-i din vina dvs, judecatorul o sa va inteleaga. De ex daca poate ati fost in spital...
Dapix, utilizator
Vedeți sa nu fie în penal și sa aveți probleme.
Va ia cu mandat de aducere.

În civil va vine citația în cutia postala.

București 2024
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proces civil BIGHY BIGHY Ma scuzati ca deranjez si eu cu o intrebare.Vecinul meu a aflat cu stupoare ca a fost dat in judecata,in civil,pentru o presupusa fapte de delapidare.Procesul ... (vezi toată discuția)
Realizarea comunicarii in cazul refuzului primirii sau neridicarii de la oficiul postal Bittermann Bittermann Procedura civila nu reglementeaza cazul in care comunicarea unei scrisori recomandate cu continut declarat nu se realizeaza pe motivul neridicarii de oficiul ... (vezi toată discuția)
Poti fugi de un proces? bebein bebein Buna ziua, Pe scurt cazul este urmatorul. Am dat mita instructorului de la scoala de soferi pt a lua examenul practic.Am recunoscut fapta inainte de inceperea ... (vezi toată discuția)