am avut un accident din care a rezultat dauna totala la un cap tractor(tir) eu fiind nevinovat.cei de la asigurari unde are cel vinovat rca comunicandumi suma de 16000 euro valoarea despagubiri,masina mea avand data primei inmatriculari 23-10-2001
calculul cuantumului despagubirii se calculeaza in conformitate cu Ordinul CSA. Nu pot sa-mi formez o opinie concreta intrucat nu ati furnizat toate datele necesare. De altfel nu ati formulat nicio intrebare.
Succes!!!
pretul de nou al capului tractor de 102000 euro,data primei inmatriculari 23-10-2001,data accidentului 19-01-2010,despagubirea de 16000 euro este corecta?
Aproape corect
La o vechime de 8 ani si jumatate uzura este de 76% (stare de intretinere satisfacatoare). Stiind ca cuantumul despagubirii este egala cu 75% din valoare autovehiculului la data accidentului rezulta ca aveti dreptul la o despagubire de 18360 euro.
Numai bine.
18.360 este cifra corect calculata daca:
-aveti peste 182.000 km efectuati (pentru mai putin cifra ar fi mai mare)
-102.000 reprezinta pretul de catalog (si cu toate taxele incluse)si nu cat ati platit pt. achizitionare(factura) acum 8,5 ani.(nu leasing, nu promotie, nu SH)