am avut un accident din care a rezultat dauna totala la un cap tractor(tir) eu fiind nevinovat.cei de la asigurari unde are cel vinovat rca comunicandumi suma de 16000 euro valoarea despagubiri,masina mea avand data primei inmatriculari 23-10-2001
Daca diferenta este mica mai pot fi doua explicatii:
- fie se foloseste acelasi furnizor de catalog, dar din perioade (luni) diferite,
- fie se folosesc , cataloage de la furnizori diferiti.
Daca diferenta e semnificativa, atunci e vorba de o greseala (cu sau fara voie...) :">
care este perioada sau in cat timp se solutioneaza un dosar de cercetare la parchet(in urma accidentului au rezultat si vatamari corporale)deoarece in anexa 2 cei de la politie au scris ca "din primele cercetari reiese ca"si acuma cei de la asigurari uniqa ma plimba.multumesc
Codul de procedura penala nu prevede termene imperative pentru finalizarea cercetarilor penale, insa Ordinul 20/2008 prevede ca despagubirile se pot stabili pe cale amiabila chiar daca accidentul face obiectului unui proces penal si sint indeplinite cerintele art. 46 :
1. potrivit legii, actiunea penala a fost stinsa prin impacarea partilor;
2. desi hotararea instantei penale a ramas definitiva si irevocabila, stabilirea despagubirilor civile ar urma sa se faca ulterior;
3. desi actiunea penala nu poate fi stinsa prin impacarea partilor, sunt indeplinite cumulativ urmatoarele conditii:
a) s-a dat rechizitoriu de trimitere in judecata sau din actele incheiate de autoritatile publice, semnate fara obiectii de proprietarul, utilizatorul ori conducatorul vehiculului asigurat, raspunzator de producerea prejudiciului, rezulta cu certitudine atat raspunderea civila a acestora, prejudiciile cauzate, cat si vinovatia penala a conducatorului auto care urmeaza sa fie trimis in judecata dupa finalizarea cercetarilor aflate in curs;
b) persoana prejudiciata isi ia un angajament scris prin care se obliga sa restituie de indata, partial sau total, despagubirea primita, in functie de hotararea instantei penale in ceea ce priveste fapta, faptuitorul
Daca observati ca Ord.20/2008 nu mai este actual fiind inlocuit de Ord.21/2009, nu va impacientati pentru ca art.46 nu a fost modificat !
In cocluzie, inarmat cu aceste prevederi, solicitati ferm asiguratorului sa efectueze despagubirea, daca dosarul a fost tehnic/economic inchis prin cererea de despagubire.