avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 746 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Vanzare mijloc fix
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Vanzare mijloc fix

Buna ziua. Va rog o parere. Sunt asociat unic si adm intr-un srl ce urmeaza sa l inchid. Am un mijloc fix fiind vb de un telefon iphone achizitionat anul trecut cu 6000 lei amortizat pana in momentul de fata aproximativ 2500 lei.Doresc sa mi-l vand pe pers fizica dar nu stiu care ar fi pretul corect si fara batai de cap de la anaf. Multumesc anticipat.
Ultima modificare: Joi, 19 Septembrie 2024
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: BogdanGri , utilizator 10:35, 20 Septembrie 2024
Buna ziua

Obligatoriu la pretul pietei si tranzactia trebuie incadrata ca operatiune cu persoana afiliata.

Cautati cat costa modelul dvs de telefon pe site-urile cu anunturi de genul asta, faceti o medie si ala e pretul pietei. Incercati sa va apropiati cat mai mult de valoarea asta.
Multumesc. Valoarea amortizata sa inteleg ca nu se ia in calcul, doar trebuie sa fac un research sa caut anunturi cu acelasi model de telefon pt a stabili pretul
Buna ziua

Valoarea neamortizata se ia in considerare cand se face calculul impozitului pe profit.

Adica la vanzarea acelui telefon:
- banii incasati din vanzare sunt considerati venit si deci impozabili. De asemenea se aplica si regimul TVA daca firma e platitoare de TVA
- valoarea ramasa neamortizata este considerata cheltuiala si este deductibila.

Cat si cum se poate deduce depinde de tipul de SRL. Contabilul va poate explica in detaliu aceste lucruri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare mijloc fix sub valoarea contabila ioanaep ioanaep buna ziua. administratorul doreste vanzarea unui mijloc fix aflat in amortizare la valoarea de 65.000 net, iar ramas de amortizat avem valoarea de 159.000 ... (vezi toată discuția)
Vanzare mijloc fix catre o persoana afiliata adinaelena adinaelena Buna ziua Am si eu o intrebare .Un adm la o soc vrea sa-si vanda lui un spatiu comercial dara care nu e amortizat in intregime,el vrea sa vanda insa sub ... (vezi toată discuția)
Vanzare autoturisme rodia rodia Va rog sa ma ajutati cu urmatoarele probleme:O societate vinde 2 autoturisme(unul amortizat integral si celalt neamortizat integral). De exemplu,auto ... (vezi toată discuția)