avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 514 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Despăgubiri, însușiri și minor
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Despăgubiri, însușiri și minor

Suntem patru moștenitori ,un soț și trei copii dintre care unul minor iar unul dintre frați este tutore pt minor. Am făcut succesiunea după mama iar acum după aproape un an , din cauza neînțelegerilor dar și al trecutului, "tatal" ne-a chemat în judecata pentru a-și atribui apartamentul. Este o situație foarte dificila la noi, am avut și un ordin de protecție împotriva "tatalui" și dosare penale,etc. La cererea de chemare în judecata au dedus prețul apartamentului la jumătate fata de prețul pieței, cumva după impozit nu știu cum. Noi trei frați nu avem unde sa ne ducem și în chirie e cam greu. Se poate cere sa cerem o expertiza în vederea stabilirii prețului apartamentului pentru a primii mai mulți bani? Sau putem cere sa îl despagubim noi dar eșalonat? Sunt cel mai mare dintre frați și încerc sa fac tot ce pot, nu ma judecați.
Cel mai recent răspuns: tudor_u2 , utilizator 14:49, 23 Septembrie 2024
10 din 10 utilizatori consideră
acest răspuns util
Sotul are oricum jumatate din casa ca a fost bun comun,( cel mai probabil și mai.mosteneste 1/4 din casa daca ii era sit la data decesului. Cotele voastre sunt scrise de altfel, în certificat.
Expertiza trebuie ceruta la început și nu, nu se poate stabili în rate.
Puteti cere ajutor comunității sau la fundații, ar trebui sa faci cunoscut cazul.
Mai ai șanse ca daca nu va da sulta , sa il executați silit și dacă nu se vinde , la.primele licitații sa adjudecati în contul creanței.
Poate i se face mila cuiva de pe aici sa va studieze dosarul.
Aveti avocat? Dacă cereti expertiza , trebuie platita.
Daca nu va permiteți un avocat poți cere în instanta ajutor public judiciar, se face cerere și se atașează dovada veniturilor, în funcție de el, poți cere scutire sau eșalonare.
Ultima modificare: Joi, 19 Septembrie 2024
gi-jane2, moderator
Puteți contesta evaluarea în instanță și cere o nouă evaluare făcută de un expert, dar costă și va trebui plătită de dumneavoastră. Ideal ar fi sa aveți un avocat care să vă reprezinte.
Succes!
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
,,( Se poate cere sa cerem o expertiza în vederea stabilirii prețului apartamentului pentru a primii mai mulți bani? Sau putem cere sa îl despagubim noi dar eșalonat?))
vi sa fixat o cotă parte fiecăruia deci probabil si o sumă acea suma se cheama sultă si trebuie ca tatăl vostru so plătească in caz că nu poate puteti rămane copropietari oricum locuiti acolo să inteleg? Dacă vă plăteste sulta atunci el este singurul propietar.Eu va sfătuiesc să consultați un avocat și să vă asteptati la ani buni și cheltuieli si la final tot aici ajungeți voi ce trei copii aveti o cotă mică.

- eliminare conținut neregulamentar -
Ultima modificare: Luni, 23 Septembrie 2024
Manuela Rășină, administrator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tata vrea să renunțe la cota lui de moștenire în favoarea noastră, a copiilor. cum se poate împărți ulterior apartamentul? cataleata cataleata Buna ziua, Am un frate cu care am mostenit un apartament cu 2 camere,tata are 75% din el ,iar noi fratii restul.Eu am un contract de credit cu suma de 16000 ... (vezi toată discuția)
Mostenire apartament marianvl marianvl Buna ziua.Am o problema legata de o mostenire,mai exact de un apartament cu 3 camere.Suntem 3 frati,tata este decedat din 2005,iar mama de anul ... (vezi toată discuția)
4 frati si mama in viata, succesiune incheiata, un frate refuza partajul la notar sovarreugen sovarreugen Buna ziua, Suntem 4 frati. Tata a decedat in urma cu 16 ani iar mama inca traieste. Am facut anul acesta succesiunea. Mama a avut din start jumatate din ... (vezi toată discuția)