avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 928 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Va salut comunitate , Vin si eu cu o rugaminte , am un ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Va salut comunitate , Vin si eu cu o rugaminte , am un prieten ...

Va salut comunitate ,
Vin si eu cu o rugaminte , am un prieten care a ajuns la o situatie de disperare si incer sa pot sa-l ajut .El a trecut printr-un divort are doi copii de 20 si respectiv 28 de ani .Cel de 28 de ani este casatorit.recent iar cel de 20 inca sta in intretinerea mamei.Cand a divortat nu au facut partajul ajungandu-se la o intelegere verbala intre ei ,apartamentul unde au locuit va ramane la copiii insa sotia lui l-a dat in judecata pentru pensie alimentara pentru copilul de 20 de ani care este la facultate.
Intrebare mea este : Poate cere sa se faca partajul si sa puna la vanzare apartamentul care locuieste fosta sotie sau care sunt demersuriile necesare pentru o solutionare pasnica .
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT , Avocat 18:47, 19 Septembrie 2024
Da, poate cere in instanta PARTAJUL.

N-are el alta treaba cu fosta sotie.
Fosta, nu-l poate da in judecata pentru pensie de intretinere, ca n-are acest drept.
Ultima modificare: Joi, 19 Septembrie 2024
Dapix, utilizator
Nu a fost dat în judecata de fosta soție ci de copilul major.Partajul se face prin instanta,costa,durează dar trebuia făcut de mult.Oricum dreptul copilului la pensie nu poate fi afectat de o
eVentuala înțelegere a părinților

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara sofiamaria sofiamaria Buna ziua, as avea rugamintea cine poate sa imi raspunda la o intrebare: este posibil ca dupa f multi ani de la divort din care a rezultat un copil, fosta ... (vezi toată discuția)
Partaj daca exista poprire pe cont Elena717 Elena717 Buna ziua, In 2014 am divortat si nu am facut inca partajul. Fostul sot are un apartament cumparat inainte de casatorie, pe care vrea sa mi-l dea mie la ... (vezi toată discuția)
Ce se intampla cand o hotarare emisa de instanta este incalcata de fostul sot ? jewelled jewelled Am intentat divort in februarie 2009 din motive de violenta familiala si acesta s-a finalizat in septembrie 2009. Desi a fost doar divort fara partaj, fostul ... (vezi toată discuția)