avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 485 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Intrare Abuzivă intr o locuință! Bună seara, ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Intrare Abuzivă intr o locuință! Bună seara, bunica mea este plecată de 10 ani in Spania , are ...

Bună seara, bunica mea este plecată de 10 ani in Spania , are o garsoniera in București în care nu a locuit de când este plecată, mai mergeam noi nepoți din când în când să mai facem curat. Până acum 2 luni când am găsit ușă schimbată, cineva a intrat fara acordul nimănui in accea garsoniera. Ne am adresat la poliție și ne au spus că ei nu au ce face..sa mergem în judecată.
Îmi puteți spune și mie vă rog ce aș putea să fac?
4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Bunica poate sa angajeze un avocat serios, s-o reprezinte in procesul de evacuare a intrusului.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
e greu de crezut ca ati spus toata povestea. O fi Romania cum o fi, dar nu e chiar vestul salbatic, sa vina cineva de pe strada, sa schimbe usa si sa se instaleze. Asta e infractiune, nu are cum politia sa va trimita in civil. Acel cineva la care va referiti este o persoana cunoscuta familiei si care intr-un fel sau altul avea acces in apartament, cel putin in baza unei intelegeri verbale. Faptul ca se abuzeaza de intelegerea respectiva e alta discutie, atunci da, tb mers in civil. Altfel, e patrundere prin efractie si e infractiune toata ziua.
Ultima modificare: Luni, 23 Septembrie 2024
Ioana Cornescu, Avocat
2 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Se pare că a ajuns și la noi. În State este o întreagă mișcare de încurajare a squatter-ilor, site-uri care identifică locuințele nelocuite și care pot fi ocupate. Culmea este că facturile vin tot la proprietari, durează mult timp până îți recuperezi casa, casă care la momentul acela a devenit deja o ruină.

Ioana Cornescu a scris:

e greu de crezut ca ati spus toata povestea. O fi Romania cum o fi, dar nu e chiar vestul salbatic, sa vina cineva de pe strada, sa schimbe usa si sa se instaleze. Asta e infractiune, nu are cum politia sa va trimita in civil. Acel cineva la care va referiti este o persoana cunoscuta familiei si care intr-un fel sau altul avea acces in apartament, cel putin in baza unei intelegeri verbale. Faptul ca se abuzeaza de intelegerea respectiva e alta discutie, atunci da, tb mers in civil. Altfel, e patrundere prin efractie si e infractiune toata ziua.

2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Procedura e destul de rapida 3,5 luni spre deosebire de procesele clasice care durează 2,3 ani la fond.Discutati cu un av e relativ banal dar necesita realizarea unor proceduri.prealabile.Av poate încheia contractul cu bunica dvs online deoarece aceasta are calitatea de reclamanta în proces.Politia nu are atribuții.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Este sau nu violare de domiciliu ? flaviusflavius flaviusflavius Buna ziua ,am depus o cerere de punere sub interdictie pentru bunicii mei la judecatorie,de la judecatorie a fost trimisa la parchet, iar parchetu a trimis o ... (vezi toată discuția)
Bună ziua! am închiriat o garsoniera de la un domn...nu am ... Ely112233 Ely112233 Bună ziua! Am închiriat o garsoniera de la un domn...nu am făcut contract, doar o foaie A4 unde am scris de mana, ca el în calitate de proprietar îmi ... (vezi toată discuția)
Caine de paza, raspunderea proprietarului Vipera78 Vipera78 Sa presupunem ca o persoana patrunde in curtea casei unde se afla un caine de paza, pe poarta este afisat un sticker cu \"Atentie caine periculos\", persoana ... (vezi toată discuția)