Crezi in miracole sau crezi in tine?
Mai are sens sa-ti spun ca gandurile tale duc la actiunile tale cotidiene?
Mai are sens sa-ti spun ca actiunile tale aduc raspunsurile dorite sau nedorite ?
Mai are sens sa-ti spun ca atitudinea, stilul tau de viata, atrag experientele de azi?
Crezi ca esti batuta de soarta?
Crezi ca te asteapta zile mai bune?
Crezi ca asta e crucea pe care trebuie s-o duci?
Crezi ca asta e karma ta?
Crezi ca esti buna sau rea?
Crezi ca meriti mai mult?
Crezi ca viata ti-a dat atat cat meriti?
Ce crezi despre tine?
Care e viata ta? Cum e viata ta? Unde esti tu in viata ta? Cum iti traiesti viata?
Esti fericita sau inca cauti definitia fericirii?
Care e menirea ta ?
Care e identitatea ta vocationala?
Care e visul tau?
Care e parerea ta despre tine?
Care e imaginea ta despre tine?
Iti place ce vezi? Ce sentimente te incearca?
Teama, frica, amorteala, depresie, tulburari alimentare, adictii, tristete, melancolie, regrete, anxietate, griji materiale, probleme emotionale,lipsa partenerului, furie, frustrare, asteptare?
Din acest moment, asta e noul tau motto:
“
Viata adevarata, viata miraculoasa, e viata traita in fiecare clipa cu emotie, energie, entuziasm!”
Te trezesti intr-o dimineata fara entuziasm, slabita, apatica, fara chef de trait…iti spun ca nu ma intereseaza, te oblig sa te entuziasmezi singura pentru ziua ce urmeaza. Viata ti-a fost daruita pentru a fi traita, nu dormita. Sus, sus, nu e timp de pierdut!!!
Patul, dormitorul, e sacru, aici iti incarci bateriile si-ti iubesti barbatul, sau invers…ordinea tu o stabilesti. N-ai ce cauta in pat pentru alte activitati, cum ar fi: lancezeala, vaicareala, plansul, mancatul sau privitul la tv.
Tu nu traiesti dar ai timp sa te uiti la ceilalti cum traiesc, cum iti vand informatii “pretioase” din spatele ecranului?! Asta e buna!
Stiu ce faci in pat, in casa, pentru ca te aud la discutii cu fetele la cafea, am auzit aia, ai vazut-o pe aia, dar stii ce a mai facut ala, si asa mai departe.
Si tu unde esti, viata ta unde e?
Ce cauti, ce vrei de fapt?
Am incasat si eu destule palme de la viata, am cascat gura si eu la tot felul de intelepti, invatati, am privit cu pofta si invidie la modele de succes, vedete, si manechine pe scena.
Pana intr-o zi in care m-am trezit goala, epuizata, dezorientata. Eu priveam la viata altora, si viata mea privea la mine, si eu proasta nu intelegeam la ce se holba…dar m-am prins intr-un final, ca de obicei, blonda veritabila ce sunt. Si ce crezi c-am facut?
I-am inchis gura mediei, societatii, maica-mii, tuturor inteleptilor si mi-am indreptat privirea spre mine. Mi-am scos afara viata. Am viata pe care mi-am dorit-o dintotdeauna. Traiesc viata asa cum imi place, sunt indragostita de viata traita.
Acum e randul tau:
De azi incepi o viata noua, uita ce ai trait pana acum, noutatea, vivacitatea, actiunea, spiritualitatea, increderea, curajul, vointa, puterea, entuziasmul, autonomia, armonia, echilibrul, fericirea, viata adevarata intra in casa si sufletul tau.
Deschide-i usa!!!!!!
Acum, te intreb. Cum te simti, ce simti, ce emotii iti furnica corpul?
Miracolele exista. Viata inseamna miscare, schimbare, ascensiune, o continua dezvoltare si perfectionare a spiritului.
Trezeste-te, imbratiseaza atitudinea noua si cucereste lumea impreuna cu mine!
Ia-ti zborul spre o viata noua!!!
Cunosc oameni care traiesc in fiecare zi de zece ani, si pot spune despre ei ca inca nu au inceput sa traiasca.
Intelegi ce vreau sa spun?!
Lasa viata, stilul, tiparul ce te-a dus nicaieri si imbraca un stil nou, Stilul Tau si cucereste vibratia, stralucirea lumii. Hai, hai, hai!!!
Traieste asa cum esti tu acum, nu cum te-a invatat mama, societatea, ghidul vietii perfecte.
Indrazneste sa traiesti asa imperfecta cum esti, dar traieste, pentru numele lui Dumnezeu. Nu mai astepta, nu mai amana vibratia, pulsatia,viata!
Esti buna asa cum esti, crede-ma. Nu devii mai buna asteptand sa mai dai 3 kg jos, sau sa termini stiu eu ce formari in dezvoltare personala, devii mai buna actionand, aici si acum.
Lasa prejudecatile deoparte, fiindca nu sunt ale tale. Paseste, actioneaza, traieste, experimenteaza. Asta e calea terapeutica, doar traind ajungi sa-ti traiesti viata cu adevarat.
A venit timpul sa te accepti asa cum esti, sa te iubesti, sa te impaci cu trecutul si sa pasesti acolo unde ti-e locul draga mea, in viata traita, nu in cea perfecta.
Uita ce ai invatat in scoala, acasa, pe strada, la seminarii, si asculta-ti vocea, glasul ce urla inlauntrul tau, lasa adevarul sa iasa afara.
Uita de povestea cu momentul potrivit, cu karma, cu ghinionul, cu recesiunea, cu esecurile sentimentale ori profesionale, si iesi la interval, iesi afara, si arata-te asa cum esti.
Asta vrea lumea, barbatul, viata de la tine, sa fii tu insati, nu sa fii perfecta.
Indrazneste, fii altfel, renunta la viata asta artificiala, factica, care pune doar etichete si atat.
Asta nu e viata, asta e teatru de proasta calitate, asta e comert second hand.
Cine te cunoaste cu adevarat?
Cine te iubeste cu adevarat?
Cine te respecta cu adevarat?
Cine, daca tu nu o faci?
Te iubesti asa cum crezi ca vrei sa fii iubita.
Te cunosti prin lentila, eticheta celorlalti.
Te respecti prin pozitia sociala ocupata, si asa mai departe.
Asta nu e cunoastere, asta nu e respect de sine, asta nu e iubire.
Asta nu e viata!
Daca continui sa crezi altceva e treaba ta, eu nu ma mai frustez ,eu nu mai continui sa te menajez, nu mai continui sa-ti spun ceea ce vrei sa auzi, nu asta e rolul meu, nu asta e drumul meu.
Cred ca impreuna putem sa realizam o viata perfecta, ca si eseul lui Samuel Butler- How to make the best of life, pe care ti-l recomand. Nu-l rata, e perfect.
Si cum zicea Samuel Butler: “ Viata e asemenea unuia care canta solo la vioara in public, dar fara sa stie sa cante, ci invatand atunci, in fata publicului.
Maine nu se intampla miracolul, maine nu vine, maine e o zi ca si azi, asa ca te intreb inca o data: Tu ce astepti? Mai astepti? Mai stai? Mai ramai? …eu plec.
As spune mai mult dar te las sa meditezi la viata ta, la cine esti, si la ce te asteapta sa traiesti.
Intre tine si mine nu poate fi pace pana nu te intorci cu privirea spre tine cu adevarat.
Fara sa te mai minti ca e bine, cand tie iti vine sa plangi.
Fara sa mai amani schimbarea , intorcand privirea spre cei slabi, ca sa te simti si tu putin mai bine.
Fara sa te mai agati cu disperare de el, trecatorul, pasagerul din viata ta, care nu da doi bani pe tine, pe iubire.
Fara sa te mai ineci in lacrimi, alcool, depresie, si alte adictii.
Fara sa te mai complaci in viata asta plata, moarta.
Exista ganduri bune, exista ganduri rele, exista iubiri bune, exista iubiri rele, exista dependente bune, exista dependente rele, exista obiceiuri bune, exista obiceiuri rele.
Tot ce trebuie sa faci este sa alegi bine si sa te tii cu dintii de alegerile facute.
Sa mergi tot inainte, tot inainte, fara sa te uiti inapoi vreo clipa.
Viata curge mereu, viata e miscare, si-n miscare sta perfectiunea, fericirea.
Si acum, te intreb, in ce directie mergi?
Iti doresti schimbarea, noutatea, frumosul, ce-ti lipseste, si ramai pe loc, blocata, speriata, terorizata de ce-ai in fata.
Cum ai de gand sa intri in posesia a ceea ce-ti lipseste?
Asteptand?
Si acum te las in pace, dar nu oricum…
Mai jos ai sa gasesti niste tabele pretioase. Tot ce trebuie sa faci este sa le scoti la imprimanta si sa incepi sa te folosesti de aceste instrumente pentru a intra intr-o noua dimensiune fizica, psihica, spirituala.
Incepe cu ce te doare mai tare, stabileste-ti obiectivele si motivatiile, si tine-te de ritualuri cu dintii, cu sudoare, cu sange.
N-am sa te mint, nu e usor sa-ti schimbi atitudinea, tiparul, obiceiurile proaste ce s-au format, ce au devenit automatisme, dar nu e nici imposibil.
Si ce dobandesti dupa 30, 60, 90 de zile de practicare a ritualurilor se numeste atitudine, tipar, obiceiuri sanatoase, creative, care te poarta intr-o viata cu adevarat frumoasa.
[ link extern ]