avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 497 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Timp liber şi ocupaţii cu care ... Legi, regulamente, reguli... miracole (de viata)
Discuție deschisă în Timp liber şi ocupaţii cu care îl putem umple

Legi, regulamente, reguli... miracole (de viata)


Se pare ca sunt valabile.........
Legea lui Slous:
Daca indeplinesti o sarcina prea bine, vei ramane cu ea pe cap.
Legea lui Franko privind locul de munca:
Daca-ti place ceea ce faci, probabil ca faci ceea ce nu trebuie.
Prima capcana a geniului:
Nici un sef nu va pastra un subaltern care are dreptate tot timpul.
Legea lui Raphel referitoare la afaceri:
Cu cat angajatii au mai putin de lucru, cu atat vor lucra mai incet.
Maxima biroului:
Telefonul nu suna niciodata cand nu ai nimic de facut.
Legea lui Otto:
Intotdeauna faci ceva lipsit de importanta cand seful trece pe la biroul tau.
Legea lui Chapman:
Daca nu poti sa-ti termini treaba in primele 24 de ore,... lucreaza noaptea!
Regula lui Harry:
Cand nu stii ce sa faci, mergi grabit si ia-ti o mina ingrijorata.
Concluzia coridorului:
Poti sa te duci oriunde daca ai o mina serioasa si duci cu tine un dosar.

*****************************

7 miracole la barbati:

1. Toti barbatii sunt al dracului de ocupati.
2. Desi suntem ocupati, avem vreme de femei.
3. Desi avem vreme de femei, nu prea ne intereseaza de ele.
4. Desi nu prea ne intereseaza femeile, tot timpul avem una langa noi.
5. Desi tot timpul avem una langa noi, ne mai "dam" si la alta sau altele.
6. Desi ne mai dam la alta sau altele, ne enervam daca femeia cu care suntem ne paraseste.
7. Desi femeia cu care suntem ne paraseste, tot nu invatam din greselile pe care le facem (si tot ne mai dam la altele).

7 miracole la femei:

1. Pentru o femeie, este tot timpul importanta securitatea "materiala".
2. Desi este important a supravietui din punct de vedere material, ele tot timpul
isi cumpara haine scumpe.
3. Desi ele tot timpul isi cumpara haine scumpe, niciodata nu au cu ce sa se imbrace.
4. Desi ele spun ca nu au niciodata cu ce sa se imbrace, tot timpul se imbraca frumos.
5. Desi tot timpul se imbraca frumos, haina pe care o pun pe ele este doar "carpa veche".
6. Desi ele zic ca este doar o "carpa veche", se asteapta de la tine sa le faci complimente.
7. Desi tu incerci sa le faci complimente, ele nu te cred niciodata..!
**************************************
Sunt femei care, in loc sa-i faca sa sufere pe mai multi barbati, asa cum e firesc, se concentreaza asupra unuia pana il extermina.
Acestea se numesc "fidele".

HOTII iti cer viata sau banii............
FEMEILE ti le cer pe amandoua......
Cel mai recent răspuns: mediator_comeaga , utilizator 20:11, 1 Aprilie 2013
"Referat despre Miracolul cuvintelor in viata
Vorbele pot schimba vieţi. Ele reprezintă alegeri inconştiente, vin din inimă şi trezesc sentimente puternice în noi şi în cei cărora le sînt adresate. Alegînd să comunici pozitiv e în ultimă instanţă un act de responsabilitate faţă de tine însuţi şi de ceilalţi.

Spre exemplu, dacă eşti atent la ce exprimă emoţional cuvintele tale atunci cînd vorbeşti despre "dragoste" sau "optimism", poate vei observa că te simţi entuziast, înaripat, plin de viaţă şi de bucurie; ai face orice ca să păstrezi această stare de bine şi ţi-ar plăcea să petreci cît mai mult timp în preajma oamenilor care au o asemenea percepţie frumoasă despre viaţă.

Cuvintele...Fiecare cuvint are o forta nebanuita cara ne aduce toate frumusetile lumii. Cuvintele ne inspiră; ele adaugă valoare vieţii şi construiesc imagini (percepţii) care se materializează."
" Cuvintele frumoase celebrează şi onorează viaţa; ele ne umanizează şi ne individualizează. Ele pot răni, ofensa, jigni, dar pot si sa încurajeze interlocutorul către depăşirea performanţelor, îl fac să devină entuziast şi să participe la discuţie cu plăcere.

Emoţia cuvintelor este puternică şi poate induce în interlocutor sentimente pozitive sau negative, în funcţie de care acesta reacţionează în consecinţă. Ele vin din inimă si ne pot da de gol uşor, dar trebue sa încearcăm să păstram o atitudine pozitivă înăuntrul nostru, pentru a transmite mesaje benefice. "
"Etapele relatiei de cuplu

Specialistii afirma ca orice relatie de cuplu trece prin 5 etape:
1 - Etapa de vis, care tine 2 luni si care ne poate amagi si ne poate spune ca nu exista fericirea, din moment ce este asa de scurta; etapa de deceptie, care tine 2 ani;
2 - Etapa de nefericire, care tine 20 de ani, dupa ce te-ai casatorit.
Aceste 3 etape se potrivesc doar oamenilor amorfi, din care fac parte si cei care se chinuie in cupluri chinuite.
Mai sunt insa inca 2 etape, extraordinare, si anume:
- Etapa iluminarii, dupa care urmeaza
- Etapa respectului si a descoperirii aproapelui, a valorizarii partenerului.
Etapa iluminarii poate surveni chiar inainte de etapa deceptiei; te poate scuti astfel de nefericirea celor 20 de ani de posibile deceptii. Etapa iluminarii este deci salvarea. De noi depinde ce lucrare vom face in cadrul relatiei de cuplu. O relatie sanatoasa, parcurge cele 5 etape. Totul este sa nu ratam etapa iluminarii, pentru ca viata este insuportabila fara iluminare. Nu exista alta cale de a suporta existenta, de la nastere la casatorie si pana la slujirile multiple ale vietii; nu exista alta cale de a dainui frumos pe lume, decat prin iluminare."
5 adevăruri/reguli despre viaţă


1. Corpul pe care il primesti la nastere este unic si, indiferent daca iti place sau nu, este al tau pe toata durata vietii. Fii de acord cu el, accepta-l, primeste-l. Nu vei mai primi un altul de-a lungul acestei existente pe pamant. Iar ceea ce este cu adevarat important este ceea ce se afla inlauntrul tau, dincolo de trupul fizic.

2. Pentru ca ai fost trimis in viata si ti s-a dat un corp, vei primi in continuare si lectii. Viata este un sir nesfarsit de lectii din care, indiferent de varsta, sex, viata, timp si perioade temporale, vei avea de invatat de fiecare data. Cu fiecare zi care trece, vei avea cate ceva de invatat. Cu fiecare zi care trece, vei acumula experienta de viata. Cu fiecare zi care trece, te vei lovi de cate ceva. Vei fi nevoit sa inveti, vei vrea sa inveti. Iar traversarea acestor lectii, acumularea de experienta dau de fapt sens existentei tale.

3. Incercarile, reusitele, dar si greselile fac parte din lectiile pe care le ai de invatat. Victoriile fac parte din lectii. Experientele nefericite si nereusite fac parte din lectii. Greselile sunt iminente, poate chiar necesare pentru a atinge intelepciunea spirituala. Este important sa-ti percepi greselile personale, dar si pe ale altora ca facand parte integranta din procesul de invatare. Este important sa iesi din ele cu fruntea sus si cu zambetul pe buze – zambindu-ti tie, zambind celorlalti, iertandu-te, iertandu-i pe ceilalti, aratand compasiune, aratandu-ti compasiune. Iertarea inseamna stergerea datoriilor emotionale, eliberarea de orice resentiment sau sentiment de vina. Iertarea nu inseamna doar o lectie in plus, ci o lectie invatata, un pas urias spre ceea ce ti-ai propus.

............
4. Lectiile sunt repetate pana la invatarea lor completa. Mai mult ca sigur ca asa este. Lectiile se incapataneaza sa revina ostentativ in viata ta pana cand vei fi capabil sa le intelegi ca atare, pana cand vei intelege ca o greseala nu este un capat de lume, dar cel mult o lectie. Provocarile, problemele, nemultumirile, toate acestea vor aparea in mod constant in viata ta daca nu le percepi ca pe ceea ce sunt. Niste provocari, nemultumiri, probleme, LECTII din care ai intotdeauna ceva de invatat. Eliminarea probemelor inseamna de fapt acceptarea cauzalitatii si asumarea propriei responsabilitati pentru ele. Ca sa inveti o lectie trebuie sa iti asumi greselile invatarii ei. Trebuie sa iti asumi responsabilitatea pentru ele si pentru ceea ce ti se intampla. Fara sa cauti vinovati in jurul tau, fara sa gasesti pretexte sau motive pentru nefericirea ta actuala.

5. Crezi ca la un moment dat vei termina de acumulat lectii si informatii. Crezi la un moment dat ca ai invatat tot ce putea invata. Ca mai mult de atat nu se poate. SE POATE. Intotdeauna vei avea ceva de invatat. ALTCEVA. Atata timp cat esti in viata, atata timp cat ai un trup si un suflet si te lasi prins in ritmul vietii, vei avea de invatat. Pentru ca nu exista etapa a vietii tale din care sa nu ai de invatat. Daca reusesti sa fii flexibil, sa-ti constientizezi punctele slabe, sa te desprinzi de obisnuinta adaptandu-te schimbarilor, iti vei inlesni cu mult procesul de invatare si drumul catre multumirea de sine.

"Aceste “sfaturi” sunt parte din munca de cercetare a psihologului Cherie Carter-Scott, care este cunoscută datorită cercetărilor ei despre dezvoltarea umană şi organizaţională."

Alte discuții în legătură

Sfaturi pentru o viata implinita raser raser Dragi forumisti, Nu m-am priceput unde sa incadrez acest subiect. Va rog sa fiti ingaduitori si sa-l asezati Dvs. acolo unde i-ar fi locul. ... (vezi toată discuția)
Dedicatie tuturor femeilor si mamelor ! actb actb \"Am invatat ...\" de Octavian Paler :vishenka: Avem timp pentru toate. Sa dormim, sa alergam in dreapta si-n stanga, sa regretam c-am gresit si sa ... (vezi toată discuția)
Aº da valoare lucrurilor, dar nu pentru ce valoreazã, ci pentru ceea ce semnificã Anna2010 Anna2010 Dacă pentru o clipă Dumnezeu ar uita că sunt o marionetă din cârpă şi mi-ar dărui o bucăţică de viaţă, probabil că n-aş spune tot ceea ce ... (vezi toată discuția)