avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 916 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Timp liber şi ocupaţii cu care ... Legi, regulamente, reguli... miracole (de viata)
Discuție deschisă în Timp liber şi ocupaţii cu care îl putem umple

Legi, regulamente, reguli... miracole (de viata)


Se pare ca sunt valabile.........
Legea lui Slous:
Daca indeplinesti o sarcina prea bine, vei ramane cu ea pe cap.
Legea lui Franko privind locul de munca:
Daca-ti place ceea ce faci, probabil ca faci ceea ce nu trebuie.
Prima capcana a geniului:
Nici un sef nu va pastra un subaltern care are dreptate tot timpul.
Legea lui Raphel referitoare la afaceri:
Cu cat angajatii au mai putin de lucru, cu atat vor lucra mai incet.
Maxima biroului:
Telefonul nu suna niciodata cand nu ai nimic de facut.
Legea lui Otto:
Intotdeauna faci ceva lipsit de importanta cand seful trece pe la biroul tau.
Legea lui Chapman:
Daca nu poti sa-ti termini treaba in primele 24 de ore,... lucreaza noaptea!
Regula lui Harry:
Cand nu stii ce sa faci, mergi grabit si ia-ti o mina ingrijorata.
Concluzia coridorului:
Poti sa te duci oriunde daca ai o mina serioasa si duci cu tine un dosar.

*****************************

7 miracole la barbati:

1. Toti barbatii sunt al dracului de ocupati.
2. Desi suntem ocupati, avem vreme de femei.
3. Desi avem vreme de femei, nu prea ne intereseaza de ele.
4. Desi nu prea ne intereseaza femeile, tot timpul avem una langa noi.
5. Desi tot timpul avem una langa noi, ne mai "dam" si la alta sau altele.
6. Desi ne mai dam la alta sau altele, ne enervam daca femeia cu care suntem ne paraseste.
7. Desi femeia cu care suntem ne paraseste, tot nu invatam din greselile pe care le facem (si tot ne mai dam la altele).

7 miracole la femei:

1. Pentru o femeie, este tot timpul importanta securitatea "materiala".
2. Desi este important a supravietui din punct de vedere material, ele tot timpul
isi cumpara haine scumpe.
3. Desi ele tot timpul isi cumpara haine scumpe, niciodata nu au cu ce sa se imbrace.
4. Desi ele spun ca nu au niciodata cu ce sa se imbrace, tot timpul se imbraca frumos.
5. Desi tot timpul se imbraca frumos, haina pe care o pun pe ele este doar "carpa veche".
6. Desi ele zic ca este doar o "carpa veche", se asteapta de la tine sa le faci complimente.
7. Desi tu incerci sa le faci complimente, ele nu te cred niciodata..!
**************************************
Sunt femei care, in loc sa-i faca sa sufere pe mai multi barbati, asa cum e firesc, se concentreaza asupra unuia pana il extermina.
Acestea se numesc "fidele".

HOTII iti cer viata sau banii............
FEMEILE ti le cer pe amandoua......
Cel mai recent răspuns: mediator_comeaga , utilizator 20:11, 1 Aprilie 2013
m.belu a scris, la Sa mai si radem, dar povestioarele sunt mai potrivite aici
20 Feb, 00:54

Imi spunea cineva:

"Fiori usori de teama si fericire simte doar ea. Urmeaza o primavara. Incearca sa alerge si sa stearga orice amintire din mintea ei, totul e bine acum asa ca nu mai merita sa gandesca. Incearca sa traiasca , sa nu mai rateze nici o zi din viata ei . Poarta pe umar inca sarutul ala atat de familiar dar asta nu o impiedica sa zambeasca tuturor. Au trecut atat de multe zile friguroase incat nu vrea sa-si mai cumpere alte pulovere. Isi va cumpara poate un calorifer pentru inima ei doar atat si nimic mai mult. Respira un aer proaspat si sarat, se gandeste cum sa renunte la fumat si isi doreste o pereche nou de slapi. Se plimba cu pasi mici pe langa malul apei , isi priveste urmele in nisip si renunta sa mai aibe regrete. Se axeaza pe increderea in ea si isi spune ca de data asta va reusi. Isi va lua inima in dinti , va lasa deoparte prejudecatile si va juca pana la ultima carte din pachet. Nu va mai da cu zarul si nu va mai muta pioni. De data asta un joc simplu, dar frumos. De data asta, totul trebuie sa fie altfel. Zero lacrimi, milioane zambete. Isi spune ea ca ar fi un procent bun. O noua colectie de scoici, un buchet de ghiocei, un zambet nou!"

Eu... i-am dorit fericire!


m.belu a scris, in 20 Feb, 00:59, la Sa mai si radem

Si ...am citit ceva dragut, asa ca redau cele citite:

" Draga mea, iti scriu, dupa atata amar de vreme, dar am fost prinsa in nebunia de sfarsit de an, si am incercat sa nu imi mai supar seful, care sta cu ochii pe mine, pentru ca, sincer ,nu imi permit acum, sa raman fara job!

Asadar, in ultimul e-mail, ma intrebai cum suport sa iubesc si sa fiu iubita, de la distanta. Ei bine, deocamdata suport. Greu, dar suport. Ma tine sanatoasa gandul ca va urma o alta revedere, pentru ca altfel as innebuni. Ma hranesc cu amintirile revederilor anterioare. Noroc ca exista telefoane si mailuri, si chaturi, pentru ca altfel as …nu stiu ce as face!

Incercam, amandoi sa gasim o solutie, asteptam sa mai treaca timpul, sa vedem cum evolueaza toata povestea noastra, asteptam…doar asteptam…si in aceasta asteptare…inventam dovezi de iubire, tipam dor, mancam amintiri pe paine. Dar stiu ca va veni si ziua cand vom fi impreuna, cand nu voi mai bifa in calendarul mintii, ziua cand ma urc in avion…sa ma intalnesc cu el…la jumatate de distanta. Dar pana atunci…nu pot sa renunt…nici la jobul de acum…dar nici la el.

Ultima oara cand ne-am vazut, am trait o noapte de basm, deoarece a fost o noapte perfecta. Ai idee cum e sa stai in cada plina de spuma sidefie…la lumina lumanarilor parfumate…cu iz de scortisoara…sprijinita de pieptul lui…si sa privesti pe geamul aburit…iarna inghetata …noaptea geroasa…zapada fulguind? Nu, nu ai idee. Ai idee cum e sa stai in halat gros… sa mergi lipa-lipa…in picioarele goale…pe dusumeaua incalzita…? Sau… sa te uiti la un film…titrat …intr-o limba…de care nu aveam habar niciunul din noi ( un post nemtesc, parca, si stii ca eu nu stiu o boaba de germana)! Sa-ti mai spun cum am adormit ca un prunc in caldura bratelor lui?…istovita de atata dragoste…epuizata de dor…si mai ales de bucuria revederii? Sau cum sa-ti descriu sentimentul straniu…profund…si dureros…de implinire sufleteasca…in timp ce el statea cu ochii inchisi…si eu sprijinita intr-un cot…iiconturam cu un deget, trasaturile perfect masculine…ale fetei? Sau…cat de profunda poate fi aceasta iubire…cand el scrasneste din dinti…din cauza poftei nebune…de a ma musca…din cauza ca ii sunt draga…foarte draga…reversul … fiind acela…ca eu il pupacesc intr-una…pentru ca sunt topita dupa el. Da, dupa atata timp…sunt topita. Sunt topita dupa mirosul pielii lui de barbat…sunt innebunita dupa mangaierile lui…tremur la atingerile lui pline de iubire…iar cand ma saruta…nu-mi doresc altceva…decat sa nu se mai opreasca. Niciodata. Sau… stii care e intrebarea care imi vine in minte , invariabil, dupa ce facem dragoste? ” oare asa e in rai?”, pentru ca atunci cand ating culmile placerii…ma simt ca in rai ( nu ca as fi trecut pe acolo, dar asa cred eu ca este raiul). Noaptea perfecta…in care timpul si spatiul se contopesc…fara a mai exista unitati de masura. Pur si simplu…dispar…in negura noptii geroase.

Crede-ma, dupa o astfel de noapte…pot sa ma hranesc linisitita …alte cateva saptamani, pentru ca asa cum tu bine imi ziceai…conteaza calitatea si nu cantitatea."


m.belu a scris, 19 Feb, 01:20, la Sa mai si radem…

Un indian american era impreuna cu prietenul sau in centrul New York-ului. Era ora amiezii iar strazile erau pline de oameni. Masini claxonand, taximetre ce luau curbele cu viteza, sirene ce se apropiau sau se departau, toate aceste sunete ale orasului parca te asurzeau. Dintr-o data indianul a spus:
- Am auzit un greiere.
- N-ai cum sa auzi un greiere in tot vacarmul asta! i-a spus prietenul lui.
- Sunt sigur, am auzit un greiere! a insistat indianul.
- Asta-i o nebunie! a raspuns prietenul.

Indianul a ascultat cu atentie un moment dupa care a trecut strada spre o zona unde se aflau cativa copaci. A cautat imprejur, sub ramuri si a gasit micul greiere. Prietenul sau a ramas uimit.

- E incredibil! Trebuie sa ai un auz supraomenesc!
- Nu, a spus indianul. Urechile mele nu sunt diferite de ale tale. Totul depinde de ce asculti cu ele.
- Dar nu se poate! a continuat prietenul. Eu n-as putea auzi un greiere in acest zgomot!
- Depinde de ceea ce este important pentru tine. a venit imediat raspunsul. Da-mi voie sa-ti arat.

A bagat mana in buzunar si a scos cateva monede pe care le-a lasat sa cada discret pe asfaltul trotuarului. Atunci, cu tot zgomotul asurzitor al orasului, au remarcat ca toti oamenii de pe o raza de 5 metri au intors capul privind in jur daca nu cumva banii cazuti erau ai lor.

- Intelegi ce am vrut sa spun? a continuat indianul. Totul depinde de ceea ce este important pentru tine.
Ascultind zi de zi la televizor gilceava, crimele, tragediile,
URECHEA, CARE ESTE PRELUNGIREA CREIERULUI NOSTRU, se fixeaza pe tot ce este urat, rau. Ni se induce FRICA! Devnim neputinciosi, tematori (de avion, de frig, de vant, de mancare, de oamenii de langa noi, de sentimentele noastre SI NU STIM DE UNDE, CAND SI CUM.
UITE ASA: ascultand asa zisele informatii, care de fapt sunt praf in urechile fraierilor! Dupa care spunem: e greu, oamenii sunt rai, tarim intr-o lume nesigura, urata, nu mai am incredere in nimeni, etc.

Intre timp greierii canta, frunzele fosnesc, apele curg si noi nu le auzim.
Ultima modificare: Duminică, 20 Februarie 2011
trope_doi, utilizator
Reguli de viata.. si in cea de apoi!:">

Un om pios statea de vorba cu Dumnezeu si i-a spus:
-Doamne as vrea sa stiu cum e Raiul si cum e Iadul.
Dumnezeu l-a condus pe om catre doua usi. A deschis una dintre usi iar omul a privit inauntru. In mijlocul incaperii se afla o mare masa rotunda. Pe masa se afla un vas mare cu tocana, care mirosea foarte bine si care l-a facut pe om sa ii lase gura apa.
Oamenii care stateau la masa erau slabi si bolnaviciosi. Pareau a fi infometati....! Tineau linguri cu manere foarte lungi care le erau legate de brate si astfel puteau ajunge la vas pentru a le umple cu tocana; dar din cauza manerelor mai lungi decat propriile maini, nu puteau duce la gura lingurile pline..
Omul pios s-a infiorat la vederea suferintei lor. :confused:
Atunci Dumnezeu a spus:
-"Acum ai vazut Iadul" :duh:
Au mers apoi catre cealalata camera si au deschis usa..
Arata la fel ca si prima. Se gasea acolo o masa mare si rotunda cu un vas mare de tocana care iti lasa gura apa. Oamenii de la masa erau echipati cu acelasi gen de linguri dar acestia pareau bine hraniti si durdulii, radeau si vorbeau intre ei. Omul pios a spus:
-"Nu inteleg" :-/
"Este foarte simplu" a spus Dumnezeu. "Este nevoie insa de abilitate. Acesti oameni sanatosi au invatat sa se hraneasca unul pe celalalt, in timp ce ceilalti se gandeau doar la ei insisi" :hugall:
Ultima modificare: Duminică, 20 Februarie 2011
nucu$, utilizator
:luck:
Principii stiintifice aplicabile in VIATA REALA:

Matematica PERECHII :

Barbat inteligent + Femeie inteligenta= DRAGOSTE :kissing:

Barbat inteligent + Femeie proasta = AVENTURA :yeah:

Barbat prost+ Femeie inteligenta = CASATORIE :console:

Barbat prost+ Femeie proasta = SARCINA :O

Aritmetica de BIROU :

Sef inteligent + Subaltern inteligent= PROFIT :thumbup:

Sef inteligent + Subaltern prost = PRODUCTIE :yes:

Sef prost+ Subaltern inteligent = ASCENSIUNE :whistle:

Sef prost+ Subaltern prost = ORE SUPLIMENTARE :hammer:

Algoritmul de la CUMPARATURI:

Un barbat plateste 2,83 € pentru un obiect de 1,83 €, de care are nevoie.

O femeie plateste 1,83 € pentru un obiect de 2,83 €, de care nu are nevoie.

Ecuatii GENERALE:

O femeie se preocupa de viitor
... Pana cand isi gaseste sot.


Un barbat nu se preocupa niciodata de viitor
... Pana cand intalneste femeia.


Un castigator este... un barbat care castiga mai multi bani
decat poate cheltui nevasta lui. B-)


O castigatoare este.....
... Femeia care gaseste un astfel de barbat. ;)

Ecuatiile FERICIRII:

Pentru a fi fericita cu un barbat:">
trebuie sa il intelegi mult si sa il iubesti putin.

Pentru a fi fericit cu o femeie, X-(
trebuie doar sa o iubesti si sa nu doresti niciodata sa o intelegi

Paradoxul Longevitatii

Barbatii casatoriti traiesc mai mult decat cei celibatari,

Dar sunt mult mai dispusi sa moara. :innocent:

Dinamica schimbarilor

O femeie se casatoreste cu un barbat sperand ca se va schimba,
dar el nu o face. :P

Un barbat se casatoreste cu o femeiesperand ca nu se schimba,
dar ea o face.:giggle:

Tehnici de DISCUTIE

O femeie TOTDEAUNA are ultimul cuvant intr-o discutie :worthy:
Orice cuvant pe care il rosteste barbatul dupa aceea
devine.. O NOUA DISCUTIE :angry:

Principiul actiunii si reactiunii aplicabil la:
“CAND TE CASATORESTI?"

Matusile mele ma abordau la nunti,dandu-mi ghionturi si intrebandu-ma:
”Tu vei fi urmatoarea?..."

Incetau imediat daca le intrebam la fel cu ocazia funeraliilor lor.:((:((:((

Comunica aceste constatari femeilor si barbatilor inteligenti,
cu simtul umorului (ceilalti nu inteleg), care intotdeauna au un zambet
pregatit si sunt gata sa citeasca aceste randuri!

:luck: ITI DORESC O ZI MINUNATA!:luck:
10 reguli de viata

Regula nr. 1 – Vei primi un corp
Chiar daca iti iubesti corpul sau nu, este al tau pentru toata viata, asa ca accepta-l. Ceea ce conteaza este inauntrul tau.

Regula nr. 2 – Vei primi lectii
Viata reprezinta o experienta continua de invatare, fiecare zi aducand oportunitati de a invata mai mult. Invatarea acestor lectii reprezinta cheia catre descoperirea si implinirea propriei tale vieti.

Regula nr. 3 – Nu exista greseli, exista doar lectii
Evolutia ta catre intelepciune este un proces de experimentare, incercare si greseala, asadar inevitabil lucrurile nu vor merge intotdeauna conform planului sau vor iesi exact asa cum vrei tu.
Compasiunea este remediul pentru judecata aspra – a noastra si a celorlalti. Iertarea nu este doar divina – ea reprezinta "comportamentul prin care se sterge un gol emotional". A te comporta etic, pastrandu-ti integritatea si cu umor – in special capacitatea de a rade de tine si de propriile tale greseli – confirma faptul ca "greselile" sunt doar lectii pe care trebuie sa le invatam.

Regula nr. 4 -Lectia se repeta pina cind este invatata.
Lectiile se repeta pana cand sunt invatate. Ceea ce se manifesta ca probleme si provocari, neplaceri si frustrari sunt lectii – acestea se vor repeta pana cand le vei accepta si invata. Constientizarea si abilitatea ta de a face schimbari sunt elemente necesare pentru invatarea acestei reguli.
Fundamentala este de asemenea acceptarea faptului ca nu esti o victima a circumstantelor sau a sortii – "cauzele" trebuie recunoscute; altfel zis: totul se intampla raportat la modul tau de a fi si la comportamentul tau. A invinovati pe altcineva pentru propriile tale probleme este un mod de a scapa si de a nega; tu singur esti responsabil pentru tine si pentru ceea ce ti se intampla. Rabdarea este necesara – schimbarea nu vine peste noapte, asa ca acorda timp schimbarii.

Regula nr. 5 – Invatarea este un proces continuu
Cat traim invatam. Intra in "ritmul vietii", nu i te impotrivi. Asuma-ti angajamentul de a invata si de a schimba – fii suficient de umil pentru a-ti recunoaste propriile slabiciuni, si indeajuns de flexibil pentru a te adapta, pentru ca rigiditatea va nega libertatea noilor posibilitati.

Stop consumului de alcool


Mama, am iesit cu prietenii.
Am mers cu totii la o petrecere. Eram cu totii atat de veseli si bine-dispusi... si totusi mi-am adus aminte ce mi-ai spus: **SA NU BEAU ALCOOL**. Mi-ai cerut sa nu beau, stiind ca trebuie sa conduc masina la intoarcere, si atunci am baut doar un Sprite.

Am fost foarte mandra de mine, ca te-am ascultat. Cu drag mi-ai sugerat sa nu beau daca trebuie sa conduc, contrar a ceea ce-mi spun acum cu insistenta prietenii... Cred ca am facut alegerea corecta si sfatul tau a fost bun.

Cand s-a terminat petrecerea, am plecat cu totii, unii conducand desi bausera, fara a fi apti pentru asta.

Eu am intrat in masina, cu siguranta unei persoane care e in forma. Nu puteam sa-mi imaginez, mama, ca ma astepta... ceva... neasteptat!

Acum sunt aici, intinsa pe asfalt si aud un politist care spune: "baiatul care a provocat accidentul era beat".

Mama, vocea lui mi se pare atat de indepartata... Sangele meu e intins peste tot, si incerc din toate puterile mele sa nu plang.

Aud medicii care spun: **"Aceasta fata nu va supravietui".**

Sunt sigura ca baiatul care conducea cealalta masina nici macar nu-si putea imagina... in timp ce gonea cu viteza maxima...
El a decis sa bea si eu trebuie sa mor...

De ce oamenii fac toate acestea, mama? Stiind foarte bine ca pot distruge alte vieti?

Durerea o simt ca pe un milion de pumnale care-mi sunt infipte toate odata. Spune-i surorii mele sa nu se sperie, spune-i tatalui sa fie tare.

Cineva trebuia sa-i spuna acelui baiat ca nu poate conduce masina dupa ce a baut.
Poate daca ai lui i-ar fi spus toate astea, eu acum n-as fi murit...

Respiratia mea incepe sa fie din ce in ce mai slaba, si incepe sa-mi fie frica.

Acestea sunt ultimele mele momente, si ma simt atat de... disperata...

Mi-ar fi placut sa pot sa te imbratisez, mama, in timp ce sunt intinsa aici pe asfalt, murind...
Mi-ar placea sa-ti spun ca te iubesc...

Te iubesc... adio.


**ACESTE RANDURI AU FOST SCRISE DE O JURNALISTA PREZENTA LA FATA ACCIDENTULUI.**

**ACEASTA JURNALISTA A INCEPUT O CAMPANIE IMPOTRIVA "CONSUMULUI DE ALCOOL LA VOLAN"**

**DACA CITESTI ACEST MESAJ SI-L IGNORI... POTI PIERDE OCAZIA, CHIAR DACA NU ESTI BAUTOR, SA FACI SI ALTE PERSOANE SA INTELEAGA CA VIATA NOASTRA A TUTUROR ESTE IN PERICOL. TRIMITE ACESTE RANDURI SI PRIETENILOR TAI. UNEORI UN MIC GEST POATE FACE DIFERENTA.**

P.S.
Trist,dureros dar real.Uneori vietile noastre depind de altii.
Ce conteaza,ca noi suntem corecti!,sunt altii care...

Alte discuții în legătură

Sfaturi pentru o viata implinita raser raser Dragi forumisti, Nu m-am priceput unde sa incadrez acest subiect. Va rog sa fiti ingaduitori si sa-l asezati Dvs. acolo unde i-ar fi locul. ... (vezi toată discuția)
Dedicatie tuturor femeilor si mamelor ! actb actb \"Am invatat ...\" de Octavian Paler :vishenka: Avem timp pentru toate. Sa dormim, sa alergam in dreapta si-n stanga, sa regretam c-am gresit si sa ... (vezi toată discuția)
Aº da valoare lucrurilor, dar nu pentru ce valoreazã, ci pentru ceea ce semnificã Anna2010 Anna2010 Dacă pentru o clipă Dumnezeu ar uita că sunt o marionetă din cârpă şi mi-ar dărui o bucăţică de viaţă, probabil că n-aş spune tot ceea ce ... (vezi toată discuția)