avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 270 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Răspunsuri în comunitate Cum mă pot apăra de recuperarea unui împrumut din ...
Discuție deschisă în Răspunsuri în comunitate

Cum mă pot apăra de recuperarea unui împrumut din Emiratele Arabe Unite?

Am nevoie de ajutor pentru o situație juridică. Am efectuat un împrumut în Emiratele Arabe Unite în luna noiembrie 2017. Din cauza necesității de a reveni în țară la jumătatea anului 2018, nu am reușit să îmi achit restanțele la acest împrumut. Acum, banca din Emirate a început procedurile legale pentru a recupera soldul total, împreună cu taxele legale, printr-un caz civil/de executare și cu interdicție de călătorie, cu efect imediat.

Banca urmează să înregistreze imediat cazul de executare în instanță. Odată înregistrat cazul, toate conturile salariale/curente deținute la alte bănci vor fi înghețate, iar taxa de instanță de peste 5% împreună cu soldul total de 47mii AED trebuie achitate pentru a renunța la caz.

Cum mă pot apăra în țară în această situație și ce măsuri pot lua cei din Emirate împotriva mea?
Cel mai recent răspuns: Frigotehnic , utilizator 16:09, 25 Septembrie 2024
Va apărați angajând avocat care profesează în legislația respectiva.Daca aveți bunuri în România probabil la un moment dat o sa se încerce executarea dvs silita.Ce se mai poate întâmpla conform legislației de acolo e greu de spus,probabil ar trebui evitat sa mai puneți piciorul pe acolo.E totuși recomandat sa consultati un av care profesează în zona respectiva,nu am auzit de av români care lucrează în Emirate.
Ultima modificare: Luni, 23 Septembrie 2024
CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT, Avocat
Buna ziua, sunt in cautarea unui avocat pentru consultanta cu experienta in derpt international

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum divortez fiind casatorit in irlanda? Ninia Ninia Sunt cetatean roman , m am casatorit cu o cetateana irlandeza in Irlanda. Locuim in Emiratele Arabe cu cei 2 copii. Cum pot obtine divortul? Pot divorta in ... (vezi toată discuția)
Card credit neplătit in emiratele arabe unite ATB30 ATB30 Am locuit in timp de 5 ani in Emiratele Arabe Unite, pierzându-mi jobul in 2018 nu am reușit sa găsesc altul și a trebuit sa ma reîntorc in Romania. Am un ... (vezi toată discuția)
Cetatean roman, rezident al unei tari din orientul mijlociu (tax free salary), trebuie sa plateasca impozit la repatrierea in romania? georgekwt georgekwt Buna Ziua! Sunt plecat din Romania din 2003, februarie, cu contract de munca, obtinut prin firma de intermedieri, in Emiratele Arabe, unde am lucrat in ... (vezi toată discuția)