Articolul 114 (1) Anularea permisului de conducere eliberat de autoritatea română se dispune în următoarele cazuri: (la 31-01-2022, Partea introductivă a alineatului (1) din Articolul 114 , Capitolul VII a fost modificată de Punctul 44, Articolul I din ORDONANȚA nr. 1 din 27 ianuarie 2022, publicată în MONITORUL OFICIAL nr. 89 din 28 ianuarie 2022 )
a) titularul permisului de conducere a fost condamnat printr-o hotărâre judecătorească rămasă definitivă pentru o infracțiune care a avut ca rezultat uciderea sau vătămarea corporala a unei persoane, săvârșită ca urmare a nerespectării regulilor de circulație;
Definitiva inseamna fie cand a expirat termenul de apel, fie cand in apel instanta s-a pronuntat asupra apelului.
Nu vi se poate da un raspuns clar doar pe baza a ceea ce spuneti dvs., adica pe faptul ca nu ati primit o hartie cu scris negru pe alb "permis anulat". Daca permisul este anulat chiar si de drept, in temeiul legii, si dvs continuati sa conduceti, savarsiti o alta infractiune, chiar daca va prevalati de motivul invocat de dvs in mesajele de mai sus.
Nu trebuia sa fiti anuntat daca s-a dat o hotarare judecatoreasca definitiva. Dvs. trebuie sa va interesati la arhiva tribunalului, la dosarul respectiv, de existenta acestui document si sa intrati in posesia acestuia in copie xerox. In baza documentului depuneti permisul la politie pentru a nu avea niciun fel de probleme.
Conducand in continuare, cu permisul suspendat, comiteti o noua infractiune.
Mergeți la direcția regim permise din județul unde aveți domiciliu și rugați un funcționar să verifice în baza CNP situația permisului.
Posibil să nu accepte-cel mai probabil o să fiți rugat să prezentați un motiv (luați și hotărârea definitiva)
Să nu mă înjurați dacă lucrurile vor lua o altă întorsătură (condamnare ucidere din culpă)
Personal nu doresc să mă întâlnesc în trafic cu persoane cu un astfel de cazier.
Dumnv nu răspundeți la întrebări ( pare că ascundeți ceva_ o țineți tare că nu v a cerut nimeni permisul -deși spuneti că aveți condamnare ucidere din culpă.
Procedați cum v am sugerat în mesajul anterior și o să aflați și situația permisului(sper să nu dați peste un agent care a avut o zi proastă )
Permis de conducere
lucikar
cum sa aflu daca am dreptul de a conduce pe drumurile publice cu noul permis obtinut in italia in anul2010 dupa ce in septembrie 2011 am fost condamnat cu ... (vezi toată discuția)