avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 887 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... renuntare la dreptul de proprietate in urma casatoriei
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

renuntare la dreptul de proprietate in urma casatoriei

buna ziua
sunt casatorita si urmeaza sa achizitionam un apartament, eu doresc sa cedez toate drepturile de proprietate sotului meu , ca in momentul divortului sa nu se mai puna problema partajului, cum trebuie sa procedez. si cum ii afecteaza asta pe copii nostri unul de 5 altul de 2.
Cel mai recent răspuns: isa_i , utilizator 20:35, 7 Septembrie 2010
Puteti sa specificati in contractul de vanzare-cumparare ca banii sunt ai sotului sau dupa cumparare, puteti dona partea dvs.
Dar, in cazul unui divort, daca dvs. ramaneti cu copiii, unde o sa locuiti? Macar daca erati co-proprietar aveati dreptul la jumatate din casa, sau puteati cere instantei sa va lase casa.


De fapt, daca ii cedati sotului jumatatea dvs. prejudiciati drepturile copiiilor pe viitor.
aveti doua posibilitati :
1. in contractul de vanzare-cumparare mentionati faptul ca sotul este unic proprietar al imobilului achizitionat, desi casatorit cu dvs., intrucat banii cu care se achizitioneaza imobilul sunt banii sai proprii .
2. in eventualitatea partajului, puteti incheia o tranzactie prin care dvs, renuntati in favoarea sotului, la partea din imobil ce vi se cuvine .

copiii nu sunt afectati in nici un fel . in cazul decesului sotului, ei vor avea vocatie succesorala la succesiunea dansului, in concurs cu dvs.
in acest caz, sotia supravietuitoare va culege 1/4 din imobilul respectiv.
~ Conținut șters la cerere ~
Formele de cedare sunt cele prevazute de colegul roxanel, cu precizarea ca un posibil viitor (eventual) prejudiciu puteti aduce copiilor rezultati din casatoria dvs. cu actualul sot, dindu-va ca exemplu situatia in care sotul dvs. se va recasatori si va mai avea copii (cu cat mai multi cu atat mai mare prejudiciul). Acestia vor veni in concurenta cu copiii dvs. la viitoarea sa succesiune, in care va intra si respectivul apartament, in totalitatea lui! (In cazul cand ar fi fost bun comun, copiii din afara casatoriei cu dvs. ai sotului, nu ar putea veni la succesiunea dvs./ a jumatatii din apartament ce va apartine).
Ultima modificare: Luni, 8 Februarie 2010
ContSters36411, utilizator
Dar daca acest contract s-a incheiat deja si nu este mentionat ca sotul este unic proprietar, se mai poate face un act suplimentar ..aditional la contract, sau mai am vre-o alta posibilitate pentru a renunta la drepturile asupra apartamentului?
Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Din casatorie mixta, proprietate pe numele sotiei din venituri proprii de dinaintea casatoriei, sotul actual semnand ca nu are nici un fel de pretentie nici prezenta nici viitoare pmarinoiu pmarinoiu Am fost vaduva si m-am recasatorit.Am avut un apartament numai pe numele meu inainte de a ma recasatori, pe care l-am vandut in timpul re-casatoriei. Cu banii ... (vezi toată discuția)
Bună ziua. as dori o lămurire referitoare la succesiune. mama ... Lazar_s Lazar_s Bună ziua. As dori o lămurire referitoare la succesiune. Mama mea a murit și tata s-a recăsătorit și locuiește cu actuala in Apartamentul părinților ... (vezi toată discuția)
Regim patrimonial dupa casatorie misu1972 misu1972 Buna ziua, Sunt casatorit a treia oara, din celelalte doua casatorii avand 3 copii, 2 din prima si unul din a doua. Cu actuala sotie am achizitionat un ... (vezi toată discuția)