avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 525 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Buna ziua! In luma aprilie am vandut o masina SH unui ...
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Buna ziua! In luma aprilie am vandut o masina SH unui client. ...

Buna ziua!
In luma aprilie am vandut o masina SH unui client. In calitate de dealer autorizat am emis factura si certificat de garantie 12 luni. Clientul a venit cu un mecanic, a pus masina pe tester, a facut proba... pe scurt a fost ft multumit de masina. La cateva zile de la vanzare, acesta m-a anuntat ca i-a aparut o eroare pe bord din cauza unui senzor, care s-a inlocuit imediat pe cheltuiala firmei (detin factura ptr piesa). Clientul a preluat masina, a fost ft mulumit. Ulterior acesta a trecut si ITP si RAR, deci masina a functionat in parametrii. La doua luni dupa aceasta, sunt contactat telefonic din nou de client ca masina are probleme, ca nu merge in parametrii, si nu stie ce sa ii mai faca, el declarand ca a investit bani in masina si faptul ca a schimbat distributia. Masina a fost dusa la reprezentanta unde s-a facut o diagnoza (platita de firma) iar primul punct pe lista de recomandari a fost verificarea distributiei. Atunci eu, ca dealer, am refuzat sa mai preiau masina clientului, deoarece acesta nu mi-a putut aduce un deviz autorizat ptr schimbul de distributie pe care l-a facut, mai mult chiar nu a mai recunoscut ca a efectuat aceasta lucrare, si a declarat ca a cumparat masina defecta.Eu detin poze cu masina inainte de vanzare unde se vede clar ca la distributie nu a fost umblat. In urma refuzului de a ii repara masina, acesta m-a reclamat la ANPC. Dupa interventia ANPC, am preluat din nou masina, am dus-o la un service autorizat unde mi-au facut deviz si constatare ca distributia a fost montata noua si gresit pe masina.

Intrebarea mea este, de ce sunt obligat sa ii repar masina daca respectivul a intervenit neautorizat pe partea mecanica? Contractul de garantie nu acopera astfel de interventii. Il pot actiona pe respectivul in instanta?
Cel mai recent răspuns: Livius Laslau , Consilier juridic 12:24, 24 Octombrie 2024
Buna ziua,
In situatia descrisa de dumneavoastra, nu aveti nici o obligatie, atata timp cat aveti dovada ca, proprietarul masinii si-a inlocuit distributia in alta parte, iar aceasta operatiune a fost realizata eronat. Notificati ANPC si pace buna!
Succes si numai de bine!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua. daca am cumparat un autovehicul de nou in romania, ... ionut.nicolin89 ionut.nicolin89 Buna ziua. Daca am cumparat un autovehicul de nou in Romania, am obligatia sa fac reviziile si inlocuirile periodice(nu ma refer la reparatii majore) DOAR in ... (vezi toată discuția)
Probleme dupa revizia auto obligatorie Vulturudac Vulturudac probleme dupa revizia auto obligatorie la masina noua de 2 ani,8000 km dupa revizie a disparut autocolant cu date identificare motor de sub capota ... (vezi toată discuția)
Ce trebuie sa fac daca un ''patron'' de service auto m-a amenintat ca ma bate si m-a injurat alexbujie alexbujie Buna seara, va rog sa ma ajutati nu stiu ce sa fac... am fost la un service auto autorizat sa schimb kit ambreiaj ei m-au sfatuit ca e mai bine sa al iau din ... (vezi toată discuția)