avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 509 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Buna seara,lucrez intr o companie mare si as dori sa ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Buna seara,lucrez intr o companie mare si as dori sa aflu daca ...

Buna seara,lucrez intr o companie mare si as dori sa aflu daca eu si colegii mei putem fii obligati ss platim marfa care nu a iesit bine la inventar?Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 05:58, 28 Septembrie 2024
Daca aveti bunuri in gestiune da. Daca nu, puteti fi obligati doar daca se antreneaza o raspundere patrimoniala a salariatului, insa pentru asta trebuie indeplinite anumite conditii si exista ori un acord de plata din partea salariatului ori o hotarare judecatoreasca.
Ultima modificare: Marți, 1 Octombrie 2024
Manuela Rășină, administrator
Salariaţii răspund patrimonial, în temeiul normelor şi principiilor răspunderii civile contractuale, pentru pagubele materiale produse angajatorului din vina şi în legătură cu munca lor.

Lipsurile la inventar se vor imputa persoanelor vinovate de producerea acestora.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nota de lichidare. concediere salariat. inventarierea bunurile aflate pe subinventar. georgelgica georgelgica Un salariat a fost concediat disciplinar. Problema e ca acesta refuza sa-si faca lichidarea. Care este procedura inventarierii bunurilor aflate pe subinventar. ... (vezi toată discuția)
Imputarea lipsei unui inventar dana_1975 dana_1975 Lucrez la un market de cartier ca operator calculator,dar in contractul de munca sunt trecuta ca gestionar.In momentul angajarii nu s-a facut ... (vezi toată discuția)
Lipsa in gestiune jean59 jean59 Am o firma intreprindere individuala ( fosta AF).Intrebarea mea este urmatoarea : o angajata a mea a iesit lipsa la inventar. Ce trebuie sa fac pentru a ... (vezi toată discuția)