Bună,mi-am pierdut diploma de 10 clase de la liceul de industrie uşoară din Bacău cu absolvire în 1978-1980 şi diploma de şcoală profesională de la IMU Focşani.Acum locuiesc în Italia şi-mi sînt necesare ptr înscrierea la un curs trienal ptr infermieristica.Unde trebuie să mă adresez di ce trebuie să fac. Adresa mea de e-mail este: doinafrentoaei@yahoo.it.Vă mulțumesc foarre mult.
Cred că trebuie să veniți în țară să faceți o vizită ambelor unități de învățământ (dacă mai există)
După care publicați în monitorul oficial pierderea diplomelor.
2 Mergeți la biroul notarial cu pagina din monitorul oficial în care sa publicat pierderea diplomei și dați decaratie pe proprie răspundere că ați pierdut diploma în cond necunoscute
3 Faceți o cerere la directorul instituției care a emis actul de studii și anexati
Pagina anunțului publicat în Monitor (original
Declarația notariala pe propria răspundere (original
Copia legalizată certificat de naștere
Copie carte identitate
2 poze
În situația pierderii sau a furtului unui act de studii, titularul/împuternicitul depune la unitatea de învățământ care a emis actul de studii original o cerere de eliberare a unui duplicat.
Cererea de eliberare a duplicatului este însoțită de următoarele documente, care se arhivează cu termen de păstrare permanent la unitatea de învățământ:
a) declarația notarială/consulară, dată de titularul actului, în care sunt cuprinse toate elementele necesare pentru identificare, împrejurările în care actul de studii a fost pierdut, precum și alte precizări care să confirme dispariția actului de studii respectiv. Se va face în mod obligatoriu următoarea mențiune: „actul de studii original nu a fost lăsat gaj/garanție la o instituție de stat sau particulară, din țară sau din străinătate, și nu a fost înstrăinat cu bună știință altei persoane fizice sau juridice“;
b) dovada publicării pierderii sau furtului actului de studii în Monitorul Oficial al României, Partea a III-a;
c) copie conformă cu originalul după certificatul de naștere/căsătorie;
d) două fotografii color, format 3 x 4 cm.