avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1881 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Contract: restituire bonus instalare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Contract: restituire bonus instalare

Am niste intrebari pe dreptului muncii.
Context: am inceput in urma cu ceva luni un nou contract de munca. La angajare, am primit si un bonus de instalare (m-am relocat din alta tara, revenind in Romania pt pozitia asta)
Am semnat si un act aditional cu referire la acest bonus, in care agreez restituirea lui (valoarea bruta, inclusiv taxele pe langa netul primit de mine), in conditiile plecarii in decurs de 1 an. In acest act aditional se mentioneaza ca ei pot sa "acopere" aceasta posibila creanta si din drepturile salariale pe care mi le-ar datora (lucru care este ilegal, din cate stiu, sumele oprite din salariu se pot datora doar unor situatii mentionate legal sau a unei hotarari judecatoresti).
Au trecut putine luni, si eu mi-am dat seama ca pozitia si compania nu este deloc cum mi s-a prezentat, unele lucruri mi s-au ascuns, si aflarea acestora pe pielea mea nu a fost f confortabil. In consecinta, am decis sa plec (urmeaza in cateva zile).
Nelmurirea mea este in legatura cu acest bonus de instalare. Pot evita inapoierea acestuia? Eu l-am folosit pentru relocare, si consider ca plecarea mea nu este 100% voluntara, eu avand exemple clare de lucruri care nu mi s-au spus inainte de semnarea contractului.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:16, 28 Septembrie 2024
În actul adițional se menționează și motivele exacte pentru care se restituie bonusul?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna - clauza formare profesionala achim18 achim18 Am si eu o nelamurire la contractul colectiv de munca prin care specifica, ca daca plec in decurs de 24 de luni de la firma respectiva datorez firmei 3000€ ... (vezi toată discuția)
Retinere salariu end2end end2end Am o intrebare legata de legalitatea unui act aditional si ultimul salariu primit la plecare. Daca intre angajat si angajator exista un astfel de act ... (vezi toată discuția)
Restituire bunuri megg megg Buna ziua ! Am si eu nevoie de un ajutor si anume, niste informatii legate de recuperearea obiectelor ridicate in urma unei perchezitii domiciliare. In iunie ... (vezi toată discuția)