avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 792 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... Buna ziua, am 56 de ani si in 1988 am suferit ...
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

Buna ziua, am 56 de ani si in 1988 am suferit ...

Buna ziua...am 56 de ani si in 1988 am suferit un accident de munca la CFR din care a rezultat pierderea p;iciorului stang, amputatie coapsa si a calcaiului de la piciorul drept prin rezectie. Pana prin 2001, 2002 am putut sa imi fac proteza de picior cu decontare partiala de la stat, apoi printr o lege data de guvernul Nastase cei cu accidente de munca, au fost trimisi la intreprinderea unde au suferit accidentul. Eu la Casa de Sanatate am fost respins, asa ca la CFR, care intre timp s a despartit in mai multe unitati, am intampinat probleme fiind purtat de la o societate la alta. pentru a mi cofectiona proteza necesara deplasarii mele. Daca imi puteti spune Legea ce obliga societatile unde fostii salariati au suferit accident de munca, pentru a imi acorda sprijinul material ca sa imi confectionez o proteza. Mentionez ca am calitatea de pensionar de invaliditate cu 1285 de lei si .certificat de handicap permanent accentuat. Va multumesc
Ultima modificare: Luni, 30 Septembrie 2024
VladP, administrator
Cel mai recent răspuns: Teleenciclopedia , utilizator 14:01, 1 Octombrie 2024
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Gasiti informatii utile aici: [ link extern ]
si aici: [ link extern ]
Vedeti Sectiunea 3 - Decontarea dispozitivelor medicale.
Din 2002 pana in prezent cine v-a ajutat la confectionarea protezei (in mod special, ultima data cand ati beneficiat) ? Cautati persoana/ serviciul din firma.
Legea nr. 346/ 2002 republicata in 2009, privind asigurarea obligatorie pentru AM si BP mentioneaza:
-art.18 Asigurații sistemului de asigurare pentru accidente de muncă și boli profesionale au dreptul la următoarele prestații și servicii:
a) reabilitare medicală și recuperarea capacității de muncă;
b) reabilitare și reconversie profesională;
c) indemnizație pentru incapacitate temporară de muncă;
d) indemnizație pentru trecerea temporară în alt loc de muncă și indemnizație pentru reducerea timpului de muncă;
e) compensații pentru atingerea integrității;
f) despăgubiri în caz de deces;
g) rambursări de cheltuieli.
h) pensie invaliditate ca urmare a unui accident de muncă sau boală profesională;
i) pensie de urmaș în cazul decesului ca urmare a unui accident de muncă sau boală profesională.
Firma poate invoca faptul ca AM s-a produs in 1988, anterior aparitiei legii.
Buna ziua...Va multumesc pentru raspuns. Mie CFR ul mi a decontat o proteza sau doua inainte de anul 2000, facute la Bucuresti la ROMHANDICAP ce acuma nu mai exista.. Cu ele am umblat pana acuma 10 ani, in 2014, cand o societate privata de Cai ferate ce din pacate s a desfintat, mi a platit o proteza ce o am si acuma si care nu mai corespunde in totalitate, trebuind ceva reparatii. As vrea sa iau legatura cu CFR marfa de la Brasov....nu cunosc pe nimeni acolo, insa v am intrebat ca sa pot sa vin cu argumentul legii. Doamne ajuta.

Teleenciclopedia a scris:

Buna ziua...Va multumesc pentru raspuns. Mie CFR ul mi a decontat o proteza sau doua inainte de anul 2000, facute la Bucuresti la ROMHANDICAP ce acuma nu mai exista.. Cu ele am umblat pana acuma 10 ani, in 2014,reparandu le eu cum am putut. O societate privata de Cai ferate ce din pacate s a desfintat, mi a platit o proteza ce o am si acuma si care nu mai corespunde in totalitate, trebuind ceva reparatii. As vrea sa iau legatura cu CFR marfa de la Brasov....nu cunosc pe nimeni acolo, insa v am intrebat ca sa pot sa vin cu argumentul legii. Doamne ajuta.
P.S.Vin cu completarea ca imediat dupa accident, sotia mea a fost angajata la CFR in timp ce eu am fost trecut in pensie de invaliditate, asa ca nu i am presat cu problema confectionarii protezelor, ca sa nu aiba probleme sotia mea. De cate ori am solicitat aprobare s a adus si argumentul ca nu sunt fonduri etc. La Casa de sanatata am fost refuzat pe motiv ca trebuie sa semnez formularul ca nu a fost accident de munca. Nu inteleg, sunt si eu cetatean cu drepturi si obligatii si totusi statul nu face nimic pentru mine. Proteza pentru mine nu e un lux sau un moft ci o necesitate de trai zilnic.CFR ul s a impartit in mai multe societati, asa ca lor le e usor sa ma poarte de la Ana la Caiafa. Va multumesc inca o data.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbarea codului de indemnizatie din 01 in 03 GELUsoltan GELUsoltan Buna ziua! in luna februarie am suferit un accident de munca in urma caruia am ramas fara un picior (amputare coapsa dreapta) iar medicul mi-a emis concedii ... (vezi toată discuția)
Accident de munca in timpul seviciului bună ziua, am suferit ... amaogrean81 amaogrean81 Accident de munca in timpul seviciului Bună ziua, am suferit un accident de muncă, în timp ce mă deplasam la o alta firmă pentru a îndeplini obligatii ... (vezi toată discuția)
Bună ziua, ce drepturi am si ce trebuie sa fac dacă am dobândit ... Ancamihaela38 Ancamihaela38 Bună ziua, Ce drepturi am si ce trebuie sa fac dacă am dobândit o boala profesionala? (vezi toată discuția)