Buna ziua , am sa fiu cat se poate de scurt in problema in care va cer un sfat .
Am surprins 2 copii din care unul facea un grafitii pe peretele apartamentului unde locuiesc. L-am prins pe cel care efectiv facea grafiti si am sunat la 112 , intre timp celalalt a devenit violent si a scos un lant cu care m-a lovit si pe mine si pe mama mea si ulterior a luat un spray de vopsea si ne-a dat pe fata, pe haine , in ochi etc. Politia a sosit si a fost sanctionat doar cel care facea grafiti cu suma de 100 de lei adica minimum sanctionabil . Ce pot face mai departe intrucat au fost si alte pagube cum ar fi un telefon spart in incaierare ,un smartwatch vopsit ,hainele cu vopsea echimozele suferite si care au trecut undeva in 3 saptamani iar mama mea a avut nevoie de niste picaturi timp de vreo 2-3 saptamani . As dori sa recuperez prejudiciile cauzate de acestia si sa fie pedepsiti ca la carte mai ales pentru violenta de care au dat dovada. Multumesc anticipat, orice sfat este binevenit.
In termeni juridici, se numeste lipsire de libertate în mod ilegal cand e vorba despre o persoana, acum depinde in ce fel a fost infaptuita, cititi art 205 ncp, sechestrare inseamna altceva, e legata de bunuri(masina, casa, cont bancar etc), si avand in vedere ca persoana este minora:
(3) Dacă fapta este săvârşită:
b) asupra unui minor;
pedeapsa este închisoarea cuprinsă între 3 şi 10 ani.
multumesc pentru raspuns, persoana pe care am retinut-o pana la sosirea politiei undeva la 5 minute , am surprins-o in timp ce facea grafiti pe peretele case mele . persoana nu a fost retinuta sub amenintare de orice fel de arma . pur si simplu l-am tinut de bluza nimic mai mult . ulterior sosirii politiei acestia l-au preluat.
Dosar penal
Madalinavatafu
Buna ziua,
In urma unui scandal am folosit spray lacrimogen pentru a ma apara deoarece persoana cu care ma certam a aruncat inspre mine fara a ma lovi cu un ... (vezi toată discuția)
Spray lacrimogen
wuiki
In urma unei sicanari in trafic am folosit spray-ul lacrimogen,dupa ce va voi povesti intamplarea astept un raspuns cu ce as putea pati in cazul ... (vezi toată discuția)